» مطالب » دیگر رسانه ها » سقوط از ارتفاع به روایت آمار و ارقام تا سال 2023 | چرا بالابر صنعتی ؟
دیگر رسانه ها

سقوط از ارتفاع به روایت آمار و ارقام تا سال 2023 | چرا بالابر صنعتی ؟

تیر ۱۸, ۱۴۰۳ 180302

سقوط از ارتفاع به روایت آمار و ارقام تا سال 2023 | چرا بالابر صنعتی ؟

بر اساس آمار حاصل شده از سازمان حفاظت و بهداشت کار و سازمان پزشکی قانونی کشور، 44 درصد از حوادث منجر به فوت در محیط‌های کاری و صنعتی، ناشی از سقوط از ارتفاع می‌باشد.

متأسفانه خطرات کار در ارتفاع اغلب توسط بسیاری از افراد، از کارفرما گرفته تا پیمانکاران و کارگران، نادیده گرفته می‌شوند. واقعیت قابل توجه این است که اکثر صدمات ناشی از سقوط، در ارتفاعی کمتر از سه متر از سطح زمین رخ می‌دهند.

سقوط از ارتفاع به روایت آمار و ارقام تا سال 2023 | چرا بالابر صنعتی ؟

استفاده از بالابر صنعتی می‌تواند یک راهکار مؤثر در کاهش خط سقوط از ارتفاع باشد.

در این میان چند آمار برگرفته از سازمان ایمنی و بهداشت شغلی جهانی (HSE) می‌تواند جالب باشد :

  • سقوط از ارتفاع سومین عامل جراحات منجر به فوت شناخته می‌شود.
  • به طور میانگین سقوط از ارتفاع در هر سال منجر به حدود 100 آسیب عمده (شکستگی دست و پا، شکستگی جمجمه و …) در هر سال می‌شود.
  • حتی زمانی که سقوط از ارتفاعی کمتر از 3 متر باشد، ممکن است منجر به آسیب جدی و یا حتی مرگ شود.

آمار جهانی سقوط از ارتفاع

تجزیه و تحلیل بیش از 1000 حادثه سقوط از ارتفاع که توسط سازمان HSE در طی سه سال بررسی شده است، نشان می‌دهد سقوط از ارتفاع ممکن است در هنگام کار بر یکی در یکی از مکان زیر رخ داده باشد :

  • نردبان (40%)
  • سقوط از پشت کامیون، لیفتراک، تانکر و سایر وسایل جابجایی و حمل (17%)
  • دستگاه‌ها و ماشین‌آلات کارخانجات (10%)
  • بالابر صنعتی و نفری ثابت و سیار (10%)
  • پله‌ها و راهروهای عمودی (8%)
  • سقف کاذب (7%)
  • داربست (4%)
  • قفسه‌های انبار (4%)

فرد ممکن است در هنگام انجام کارهای مختلفی در موقعیت‌های ذکر شده بوده باشد. به طور مثال سقوط از داربست، نردبان و سقف معمولا در هنگام تعمیر و نگهداری اتفاق می‌افتد یا سقوط از ماشین‌آلات کارخانه، در هنگام نظافت و یا بازرسی دستگاه ممکن است رخ دهد.

میزان آسیب و جراحات در هرکدام از این سقوط‌ها بسته به موقعیت ممکن است متفاوت باشد. به عنوان مثال گاهی سقوط از ارتفاع سه متری بر روی موانع و در حالت بدن خطرناک، ممکن است منجر به مرگ شود.

در حالیکه گاهی سقوط از ارتفاعات بیشتر، اما بر روی سطوح کم‌خطر، تنها باعث آسیب‌دیدگی اسکلتی عضلانی خواهد شد.

اگرچه بالابر صنعتی یک تجهیز ایمن جهت کار در ارتفاع است اما در صورت عدم رعایت دستورالعمل‌های لازم، ممکن است همچنان خطر سقوط از ارتفاع وجود داشته باشد.

سقوط از ارتفاع به روایت آمار و ارقام تا سال 2023 | چرا بالابر صنعتی ؟

با چالش کار در ارتفاع، بیشتر آشنا شوید.

در سطح جهانی، کار در ارتفاع و متأسفانه سقوط از ارتفاع یک چالش عمومی در محیط‌های مختلف بخصوص محیط‌های صنعتی بحساب می‌آید. تخمین زده می‌شود که سالانه 684 هزار حادثه سقوط مرگبار رخ می‌دهد که این مسئله را به دومین عامل اصلی مرگ و میر ناشی از جراحات غیرعمد، پس از تصادفات جاده‌ای تبدیل می‌کند.

براساس آمار و ارقام، بیش از 80 درصد از مرگ و میرهای مربوط به سقوط، در کشورهای با درآمد کم و متوسط رخ می‌دهد. در تمام مناطق جهان، نرخ مرگ و میر در میان بزرگسالان بالای 60 سال، بالاترین میزان است.

سقوط در افراد بالای 60 سال اگرچه ممکن است کشنده نباشد، اما به اندازه کافی چالش برانگیز است که نیاز به مراقبت‌های پزشکی زیادی دارد. همچنین سقوط باعث بیش از 38 میلیون از کارافتادگی در هر سال است.

هزینه‌های مالی ناشی از صدمات سقوط هم قابل توجه هستند. این مسئله می‌تواند انگیزه‌ای جهت لزوم رعایت هرچه بیشتر نکات ایمنی کار در ارتفاع در سراسر دنیا بخصوص کشور خودمان است.

افراد در معرض خطر سقوط از ارتفاع

سقوط از ارتفاع یکی از خطرات جدی و شایع در بسیاری از محیط‌های کاری و فعالیت‌های روزمره است. برخی از افرادی که بیشتر در معرض خطر سقوط از ارتفاع قرار دارند، عبارتند از :

  1. کارگران ساختمانی

افرادی که در صنعت ساختمان و ساخت‌وساز کار می‌کنند، به دلیل کار در ارتفاعات مختلف و استفاده از داربست‌ها، نردبان‌ها و برخی تجهیزات با ایمنی کم و همچنین حمل ابزار و مصالح در ارتفاع، بیشتر در معرض خطر سقوط قرار دارند.

بالابر صنعتی از تجهیزاتی می‌باشد که جهت انتقال افراد و مصالح و همچینن تجهیزات در ارتفاع و همچنین کار به مدت طولانی در ارتفاع بسیار نسبت به داربست و سایر تجهیزات مناسب‌تر است.

  1. کارگران نصب و تعمیر

افرادی که در نصب و تعمیرات مربوط به سقف، خطوط برق، برج‌های مخابراتی و سیستم‌های تهویه مطبوع، سیستم‌های روشنایی، امنیتی و … فعالیت می‌کنند، به دلیل کار در ارتفاعات زیاد در معرض خطر هستند.

  1. کارگران در حوزه کشاورزی

افرادی که در کشاورزی و گلخانه‌داری و … کار می‌کنند، به ویژه کسانی که از درختان بالا می‌روند یا از ماشین‌آلات با ارتفاع زیاد استفاده می‌کنند.

  1. کارگران در حوزه‌های انبارداری و لجستیک

افرادی که در انبارها و مراکز توزیع کار می‌کنند و باید از قفسه‌های بلند و نردبان‌ها و چهارپایه برای دسترسی به کالاها استفاده کنند.

بالابر انبار یکی از تجهیزات بسیار کاربردی در صنعت انبارداری بحساب می‌آید که علاوه بر سرعت بخشیدن به انتقال کالا بین قفسه‌ها، ایمنی را نیز تا حد زیادی افزایش می‌دهد. این نوع بالابرها معمولا بالابر باری نامیده می‌شوند.

  1. کارگران نظافتی و خدمات شهری

افرادی که وظیفه نظافت و تعمیر و نگهداری معابر، سیستم‌های هشدار، روشنایی، تابلوها و … در فضاهای عمومی را دارند و برای انجام وظایف خود مجبور به استفاده از تجهیزات کار در ارتفاع هستند.

  1. کارگران صنعتی

افرادی که در صنایع مختلف مانند پالایشگاه‌ها، کارخانه‌ها و معادن فعالیت می‌کنند و با سازه‌ها و تجهیزات بزرگ سر و کار دارند و گاهی نیاز است برای بازرسی و یا انجام امور مختلف، در ارتفاع قرار بگیرند.

راهکارهای پیشگیری سقوط از ارتفاع

به منظور کاهش خطر سقوط از ارتفاع، می‌توان از راهکارهای زیر استفاده کرد :

1. آموزش و آگاهی‌رسانی

آموزش مداوم کارکنان درباره روش‌های ایمنی و استفاده صحیح از تجهیزات کار در ارتفاع و همچنین برگزاری دوره‌های آموزشی درباره پیشگیری از سقوط و استفاده از تجهیزات ایمنی.

2. استفاده از تجهیزات ایمنی

استفاده از کلاه ایمنی، کمربند ایمنی، و طناب‌های نجات برای کارگران و نصب نرده‌ها، حفاظ‌ها و تورهای ایمنی در محل‌های کار در ارتفاع.

3. ارزیابی و مدیریت ریسک

انجام ارزیابی ریسک در محل کار و شناسایی نقاط خطرناک. ایجاد برنامه‌های مدیریت ریسک و پیاده‌سازی آن‌ها برای کاهش خطرات.

4. استفاده از تجهیزات ایمن

استفاده از بالابر، نردبان‌ها، داربست‌ها و سکوهای ایمن و استاندارد. همچنین بررسی و نگهداری منظم تجهیزات کار در ارتفاع.

در انتخاب بالابر بعنوان ایمن‌ترین وسیله کار در ارتفاع، لازم است به نکات مهمی از جمله کیفیت محصول و رعایت استانداردهای تولید و طراحی توجه شده باشد.

5. نظارت و بازرسی

بازرسی منظم از تجهیزات و سازه‌های کار در ارتفاع برای اطمینان از سالم بودن آن‌ها و نظارت مستمر بر عملکرد کارکنان و رعایت نکات ایمنی توسط آن‌ها.

6. سیستم‌های مهار و کنترل

نصب سیستم‌های مهار سقوط مانند شبکه‌ها، توری‌ها و سیستم‌های کاهش ارتفاع. استفاده از سیستم‌های محدودکننده حرکت برای جلوگیری از نزدیک شدن به لبه‌ها و نقاط خطرناک.

7. طراحی و برنامه‌ریزی

طراحی ساختمان‌ها و سازه‌ها با در نظر گرفتن معیارهای ایمنی و کاهش خطر سقوط و برنامه‌ریزی دقیق برای انجام کارها در ارتفاع و تعیین مسیرهای ایمن برای دسترسی به نقاط مختلف.

8. استفاده از تکنولوژی

استفاده از تجهیزات مدرن و تکنولوژی‌های جدید مانند پهپادها برای انجام بازرسی‌ها و جلوگیری از حضور افراد جهت انجام چنین اموری در ارتفاع.

9. حضور تیم‌ها و تجهیزات امداد و نجات

ایجاد تیم‌های امداد و نجات برای واکنش سریع در مواقع حادثه و آموزش آن‌ها. این راهکارها می‌توانند به طور مؤثری خطر سقوط از ارتفاع را کاهش دهند و ایمنی کارگران را بهبود بخشند.

انتخاب بالابر جهت کار در ارتفاع

سقوط از ارتفاع به روایت آمار و ارقام تا سال 2023 | چرا بالابر صنعتی ؟

یکی از ایمن‌ترین و کاربردی‌ترین تجهیزات کار در ارتفاع جهت تمامی اموری که ممکن است با خطرات زیادی همراه باشد، بالابر است.

بالابر صنعتی یا بالابر نفربر هردو تجهیزاتی هستند که به منظور انتقال نفرات و بار به ارتفاع بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند.

بالابر کلایر از ایمن‌ترین، استانداردترین و با کیفیت‌ترین انواع بالابر تولید شده در داخل کشور است که جهت اطلاع از نکات فنی و دریافت مشاوره تخصصی می‌توانید به وبسایت کلایر مراجعه و اطلاعات کافی در زمینه انتخاب بالابر را کسب کنید.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
Avatar

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×