» مطالب » دیگر رسانه ها » برگزیدگان سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران معرفی و تجليل شدند
برگزیدگان سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران معرفی و تجليل شدند
دیگر رسانه ها

برگزیدگان سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران معرفی و تجليل شدند

آبان ۱۵, ۱۴۰۳ 1023

سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران، با حضور مسئولان گوناگون کشوری و لشکری برگزار و در آن بر استقبال جهاد دانشگاهی از فعالیت‌های فرهنگی و علمی دانشجویان تأکید شد.

برگزیدگان سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران معرفی و تجليل شدند

به گزارش خبرنگار سايت اخبار کسب و کار، سیزدهمین آئین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران، با پیام دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهور، عصر امروز سه‌شنبه ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳، با حضور حجت الاسلام رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، دکتر مسلمی نائینی رئیس جهاد دانشگاهی، دکتر مسعود حبیبی معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر سیدحسین حسینی سرپرست دانشگاه تهران، جمعی از مسئولان لشکری و کشوری و اصحاب رسانه، در تالار فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار شد.

برگزیدگان سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران معرفی و تجليل شدند

دکتر جمال رحیمیان، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران و دبیر سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران

در ابتدای این آیین، دکتر جمال رحیمیان، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران و دبیر سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران ضمن خوش‌ آمدگویی به مهمانان حاضر در این مراسم بیان کرد: به لطف خدا جهاددانشگاهی توانسته این آیین را تا این مرحله پیش ببرد که امیدواریم این توفیق همچنان ادامه داشته باشد و هرچه که جلوتر می‌رویم دانشجویان احساس نزدیکی بیشتری با این آیین پیدا کنند.

برگزیدگان سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران معرفی و تجليل شدند

وی در ادامه سخنانش ضمن قدردانی از تمامی دست اندرکاران این آیین، با بیان سه درخواست از دانشجویان و مسئولان گفت: از دانشجویان می‌خواهیم که بیشتر با این آیین انس بگیرند و آن را به دیگران نیز معرفی کنند. همچنین از مسئولان درخواست داریم که در هر حوزه‌ای که مشغول فعالیت هستند از این آیین حمایت کنند تا سیر صعودی را طی کند.

پس از آن؛ دکتر حسن مسلمی نائینی رئیس جهاد دانشگاهی پشت تریبون قرار گرفت و پیام دکتر مسعود پزشکیان رییس‌جمهور به سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران را قرائت کرد.

در ادامه این آیین، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و عضو هیأت امناء جهاددانشگاهی با اشاره به اهمیت فداکاری در آموزه‌های اسلامی تأکید کرد: توجه به آسیب‌های پیرامونی و کمک به دیگران یک وظیفه انسانی و دینی است.

وی ادامه داد: موضوع توجه و فداکاری در خصوص آسیب‌هایی که پیرامون ما وجود دارد، از یک سو امری انسانی و بشری و از سوی دیگر در آیین اسلامی نیز مورد تأکید قرار گرفته است.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و عضو هیأت امناء جهاددانشگاهی افزود: اگر کسی فداکار و متوجه پیرامون خود نباشد، بنا به آنچه که در گلستان سعدی آمده است، نشاید که نامش نهند آدمی. انسانیت اقتضا می‌کند که انسان نسبت به پیرامون خود مسئولیت داشته باشد.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر رستمی بیان کرد: در خصوص اهمیت فداکاری و توجه به پیرامون، در احادیث تأکیدات فراوانی وجود دارد، به طوری که امیرالمؤمنین(ع) فرمودند همه شما نسبت به پیرامون خود مسئولیت دارید.

به گفته وی، در روایات از پیامبر آمده است: فردی که در مقابل حبس کردن گربه‌ای و کشتن او به دلیل تشنگی توسط فرد دیگری، واکنش نشان نداد، در گناه او شریک شد و جهنمی شد. این نشان‌دهنده عاقبت ظلم به یک حیوان و ستمکاری است.

وی افزود: در خصوص اهمیت توجه به درخواست کمک انسان‌ها نیز آمده است که هر که ندای یاری‌خواهی مسلمانی را بشنود، اما توجهی به آن نداشته باشد، در زمره مسلمانان نخواهد بود.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر رستمی ادامه داد: امروز در فضایی هستیم که فرصت‌های بسیاری برای فداکاری و توجه به این وظیفه ایمانی وجود دارد و جان‌ها و دل‌های انسانی بسیاری مشتاق یاری مظلومان هستند. پویش “ایران همدل” صحنه‌های شورانگیزی را رقم زد؛ جایی که استاد دانشگاه با تقدیم خودروی شخصی خود و دانشجو با اهدای مقداری طلا به یاری افراد مظلوم شتافتند. این حقیقت جامعه رنگارنگ ایران است.

رئيس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها بیان کرد: پیشنهاد می‌کنم تندیس فداکاری را به جمعی از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان که به شهادت رسیدند، اهدا کنیم. دو فارغ‌التحصیل مقطع دکتری در همین روزها توسط رژیم کودک‌کش و جنایتکار صهیونیستی به شهادت رسیدند؛ این‌ها نیز سمبل فداکاری هستند.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: شجره طیبه جهاد دانشگاهی عرصه ابتکار در حوزه‌های فناوری و متجلی کردن جلوه‌های علمی کشور را در دست دارد و در این عرصه خدمت می‌کند که به دست اندرکاران آن خداقوت می‌گویم.

برگزیدگان سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران معرفی و تجليل شدند

دکتر مسعود حبیبی معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

در ادامه این آیین، دکتر مسعود حبیبی معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: ایران بیش از هر زمان دیگری نیازمند فداکاری است و باید در این زمینه تلاش بیشتری انجام شود. توسعه علمی، سریع‌ترین راه برای رسیدن به پیشرفت ایران است.

برگزیدگان سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران معرفی و تجليل شدند

وی با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن زنان و کودکان غزه و فلسطین تصریح کرد: رژیم صهیونیستی در یک سال گذشته به بهانه‌های واهی دست به کشتار و جنایت زده است. حمله به بیمارستان‌ها اوج این رفتار خبیثانه و جنایتکارانه است. در روزهای گذشته نیز با حمله به یک آمبولانس، شاهد شهادت دکتر حیدری پزشک ایرانی بودیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت بهداشت افزود: متأسفانه کشورهای غربی و سازمان ملل واکنشی به این جنایات نشان نمی‌دهند و علیرغم دفاع به‌حق مردم فلسطین، شاهد حمایت کشورهای غربی از رژیم صهیونیستی هستیم.

برگزیدگان سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران معرفی و تجليل شدند

دکتر حبیبی بیان کرد: یکی از نشانه‌های قدرت، پیشرفت علمی است که این امر در صنعت نظامی کشور نیز جلوه‌گر شده و امنیت کشور را تأمین کرده است.

وی ادامه داد: از مصادیق فداکاری، پیشرفت علمی است و دانشگاهیان باید تلاش کنند که در عرصه علمی نیز قوی باشیم. باید برای کاهش مهاجرت دانشجویان به سرعت اقدام کرده و این روند را معکوس کنیم.. دانشجویان و فارغ‌التحصیلان باید بدانند که همه در جهت ارتقای جایگاه علمی کشور تلاش می‌کنند.

برگزیدگان سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران معرفی و تجليل شدند

وی با بیان اینکه فداکاری دانشجویان برای تقویت هویت ملی بسیار حائز اهمیت است، گفت: مقام معظم رهبری نیز در دیدار با نخبگان بر انسجام مردم و مسئولان تأکید کرده‌اند. انسجام علمی، در کنار وحدت میان مسئولان، کشور را به جایگاه والای خود خواهد رساند.

برگزیدگان سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران معرفی و تجليل شدند

در ادامه این آیین دکتر علی منتظری، رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی بیان کرد: بذری که در سالیان گذشته به همت سازمان جهاد دانشگاهی تهران کاشته شده بود، امروز تبدیل به نهالی تنومند و بارور شده که خوشبختانه مورد استقبال شما دانشجویان قرار گرفته است.

وی افزود: جهاددانشگاهی یک نهاد عمومی و انقلابی و غیردولتی است که در سال ۱۳۵۹ در پی حرکت انقلاب فرهنگی برای انجام فعالیت‌های فرهنگی و علمی تشکیل شد، درب‌های جهاد دانشگاهی به روی شما باز خواهد بود و باعث افتخار است که شما جوانان در فعالیت‌های علمی و فرهنگی دانشجویی شرکت می‌کنید.

رئيس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: جهاددانشگاهی در چهار دهه توانسته موفقیت‌های علمی و فرهنگی بزرگی را برای کشور کسب کند و امیدوارم این آیین و اهدای تندیس به دانشجویان فداکار دریچه‌ای برای ورود به این نهاد علمی- فرهنگی باشد.

برگزیدگان سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران معرفی و تجليل شدند

دکتر سیدحسین حسینی سرپرست دانشگاه تهران

در ادامه دکتر سیدحسین حسینی، سرپرست دانشگاه تهران، ضمن گرامیداشت یاد شهدای محور مقاومت اظهار کرد: جهاد دانشگاهی در چهار دهه گذشته علاوه بر اینکه در عرصه علم و فناوری نیز حضور موثر در کشور داشته، در عرصه فرهنگ نیز همین گونه عمل کرده است. به‌خصوص در فضای دانشگاهی، بنده به دلیل آگاهی از فعالیت جهاد دانشگاهی، شهادت می‌دهم که از دهه ۶۰ این نهاد در عرصه فرهنگی حضور تاثیرگذاری داشته است.

وی افزود: سیزدهمین جشنواره معرفی فداکاران حوزه دانشجویی در مقام تجلیل در حوزه دانشجویی و فرهنگ سازی است، جمعیت هدفی که مورد توجه این رویداد مهم قرار گرفته، جوانان و دانشجویان کشور هستند. همانطور که این دو قشر در عرصه‌های مختلف و عرصه جنگ تحمیلی فداکاری و ایثار داشتند، این جمع نیز در آینده اثربخشی خود را در جامعه خواهد داشت.

سرپرست دانشگاه تهران در ادامه گفت: امروز دانشگاه‌های بزرگ با تعریف یک یا چندین ارزش‌ کلیدی فرهنگی فعالیت خود را مشخص می‌کنند که نشان دهنده انتظار از نوع رفتار دانشجویان برای تحقق شعار فرهنگی در میان جامعه است.

دکتر حسینی بیان کرد: در حوزه فدکاری و ایثارگری آنچه که اهمیت دارد، تاثیرگذاری اجتماعی است؛ بنابراین انتظار می‌رود با طرح چنین شعاری و فرهنگ سازی‌های صورت گرفته باعث اثرگذاری اجتماعی و فرهنگی در حوزه فداکاری باشیم.

سرپرست دانشگاه تهران، در پایان سخنانش گفت: من به همه برگزیدگان این همایش تبریک عرض می‌کنم و برای شما از درگاه خداوند آرزوی سلامت و بهروزی دارم.

خالد قدومی، رئیس دفتر جنبش حماس در تهران، یکی دیگر از سخنرانان این مراسم بود.

قدومی طی سخنانی گفت: شرایط کنونی غره فلسطین و جهان از هفت اکتبر به بعد عوض شده است. مجاهدانی که طوفان الاقصی را طراحی کردند به قدرت‌های بزرگ نه بزرگ گفتند و شرایط را تغییر دادند. اسرائیل بیمارستان‌ها، مدارس و … را بمباران می‌کند و مدعی می‌شود در آن‌ها سلاح هست؛ مگر آن‌ها تجهیزات تشخیص ندارند؟ بیمارستان‌ها چه ارتباطی به جنگ دارند؟

وی ادامه داد: اکنون جهان به دو اردوگاه حق که اکثریت جهان در آن است و اردوگاه باطل که معدودی از کشورها در آن هستند تقسیم شده و کشورهای حداقل که حامی باطل هستند می‌خواهند همه کشورها تابع آن‌ها باشند. ما در هفت اکتبر به جهان گفتیم ۷۰ سال منتظر نتایج مذاکره و … بودیم اما نتیجه فقط فراموش شدن مسئله فلسطین و محاصره بود.

قدومی افزود: ما به سراغ طوفان الاقصی رفتیم که نتیجه آن تغییر روایت جهان به نفع فلسطین شد. روایت مردم آمریکا، بریتانیا و … به نفع مردم غزه و فلسطین عوض شده است. مجاهدان سلاح دارند و شما ایده و قلم دارید و وظیفه ما بیان حقایق داخل فلسطین است. ما می‌خواهیم به سمت حل سیاسی مسئله برویم اما این را ملت فلسطین تعیین خواهند کرد و ما نفر سوم را قبول نمی‌کنیم. شعار مردم ما ایمان، اعتقاد و آزادی است. مردم ما می‌خواهند مثل مردم سایر کشورها بدون محاصره زندگی کنند.

در ادامه این آیین، دکتر سید ضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور نیز گفت: افرادی که در این جمع هستند به عنوان تجسم فداکاری مثل باد بهاری گره‌گشا هستند و بزرگ‌ترین افتخار برای انسان فداکاری است. من از جهاددانشگاهی برای برگزاری این برنامه تشکر می‌کنم؛ خود جهاددانشگاهی به دلیل فعالیت‌هایی که دارد، تندیس فداکاری است.

همچنین حجت‌الاسلام سید هاشم حسینی المدنی، رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر دیگر سخنران این مراسم بود که طی سخنانی کوتاه، عنوان کرد: از پیامیر اسلام(ص) پرسیدند: محبوب‌ترین بنده نزد خداوند کیست؟ پیامبر فرمودند کسی که سود و بهره او برای سایر مخلوقات بیشتر باشد. هر چه سودمندتر باشیم، نزد خدا محبوب‌تر هستیم. خوشحالم در جمع شما بندگان محبوب الهی هستم چرا که فداکاری و سودمندی در شما نهادینه شده است.

بنا به این گزارش، در این دوره از این آیین ۴۱ فرد و گروه حائز دریافت تندیس فداکاری شدند که شامل ۳۳ دانشجو و گروه دانشجویی و ۸ غیر دانشجو بودند. همچنین از این تعداد ۲۵ برگزیده از دانشگاه دولتی، ۸ برگزیده از دانشگاه آزاد، ۹ برگزیده رشته پزشکی، ۷ تهرانی و ۲۶ شهرستانی و از ۲۵ دانشجوی فداکار ۱۶ نفر آقا و هفت نفر خانم بودند که دو شهیده فداکار نیز با رأی کمیته مصداق فداکاری تشخیص داده و هشت گروه فداکار دانشجویی نیز معرفی شدند. در بین غیر دانشجوها نیز یک خانم و شش آقا و یک آقا که جانش را در اقدام فداکارانه از دست داده معرفی شدند.

برگزیدگان سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران معرفی و تجليل شدند

اسامی برگزیدگان این دوره به شرح زیر است:

منتخبان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی – ۲ دانشجو و 3 گروه دانشجویی فداکار

* احمدرضا حجتی‌مروست، دستیار تخصصی جراحی مغز و ستون فقرات از دانشگاه علوم پزشکی تهران

* مهدی کامران‌فر، کارشناسی مهندسی بهداشت محیط از دانشگاه علوم پزشکی تهران

* گروه فعالیت‌های جهادی از دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه(گروه فداکار)

* گروه فعالیت‌های جهادی از دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر(گروه فداکار)

* گروه جهادی حنین از دانشگاه علوم پزشکی آبادان(گروه فداکار)

منتخبان وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری – یک شهیده شخصیت فداکار و ۳ گروه دانشجویی فداکار

* شهیده مکرمه حسینی کارشناسی حقوق از دانشگاه پیام نور مرکز کرمان (شخصیت فداکار)

* جمعیت خیریه طلوع مهر از دانشگاه دامغان(گروه فداکار)

* کانون خیریه حس هفتم از دانشگاه فردوسی مشهد(گروه فداکار)

* کانون هلال‌احمر از آموزشکده فنی دزفول(گروه فداکار)

منتخبان سازمان انتقال خون ایران – 5 دانشجوی فداکار

* سیدمحمدرضا سیدی بادلی، دکترای گیاه پزشکی از دانشگاه فردوسی مشهد

* مهدی باقری، دکترای پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

* علی‌اکبر حیدری، کارشناسی ارشد مدیریت کسب و کار از دانشگاه بوعلی سینا همدان

* سرور فرزین، کارشناسی ارشد حقوق از دانشگاه پیام نور واحد سنندج

* حبیبه نسب، دکترای بهداشت محیط از دانشگاه علوم پزشکی یزد

منتخبان دانشگاه آزاد اسلامی –3 دانشجو و یک گروه دانشجویی فداکار

* فریبا اطاعت، کارشناسی ارشد روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزآباد

* شیما آقایی افشار، کارشناسی ارشد مدیریت بحران از دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

* لادن سرلک، کارشناسی ارشد علوم تربیتی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان

* گروه جهادی شهید محمد بروجردی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد(گروه فداکار)

منتخبان سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر – 7 دانشجو و 1 شخصیت فداکار

* وحید ممشلو، دانشجوی کارشناسی تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گنبدکاووس و پردیس مینودشت

* مهرشاد قیصریان، کاردانی حقوق از دانشگاه علمی کاربردی دهلران

* مهدی تازش، کاردانی برق و الکترونیک فنی و حرفه ای شهید کرانی بندرعباس

* ایمان عزیزی، کارشناسی ارشد تربیت بدنی فنی و حرفه‌ای پسران

* پیام زمانی، کارشناسی روانشناسی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

* مهرداد الطافی، دکترای شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان

* حسین مظهری، کاردانی «برق – الکترونیک» از دانشکده‌ی فنی و حرفه‌ای شهید شمسی‌پور

* هادی رنجبرنسب، شخصیت فداکار

منتخبان سازمان بهزیستی کشور – 2 شخصیت فداکار یک دانشجو و یک گروه دانشجویی فداکار

* حمیدرضا مقاره عابد، شخصیت فداکار

* خانواده رضایی، شخصیت فداکار

* مهدیار عزیزی، دانشجوی دکتری عمومی دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران

* گروه جهادی شهید هدایت از دانشگاه علوم پزشکی تهران(گروه فداکار)

منتخبان سازمان نظام پزشکی کشور -3 شخصیت فداکار

* دکتر غفارزاده، شخصیت فداکار

* دکتر عمادی چاشمی، شخصیت فداکار

* دکتر کتایون برجیس، شخصیت فداکار

منتخبان کمیته امداد امام خمینی (ره) – ۵ دانشجوی فداکار

* بهنام دانش، دکترای عمومی پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

* نگین دهقانی‌فرد، کارشناسی آموزش ابتدایی از دانشگاه فرهنگیان کمالوند

* علیرضا خسروی، کارشناسی علوم قضائی و خدمات اداری از دانشگاه تهران

* مهتاب محمدی دهنوی، کارشناسی مدیریت کسب و کار از دانشگاه تهران

* صولت نظری، کارشناسی حقوق از دانشگاه شهید بهشتی

برگزیدگان دبیرخانه – 3 شخصیت فداکار

* فرزاد بادپا، شخصیت فداکار

* عایشه نور ازگی ایگی، شخصیت فداکار

* جلال اسدی، شخصیت فداکار

برگزیدگان سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران معرفی و تجليل شدند

شایان ذکر است، دکتر مسعود پزشکیان رئيس جمهور، نیز در پیامی به سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران، برگزاری این آیین را گامی ارزنده برای ارتقاء و شکوفایی و بالندگی فرهنگی عنوان کرد.

برگزیدگان سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران معرفی و تجليل شدند

همچنین در حاشیه مراسم اعطای تندیس فداکاری، طی سه روز گذشته نمایشگاه معرفی توانمندی‌های جهاددانشگاهی و دبیرخانه تندیس ملی فداکاری در دانشگاه تهران ویژه نودانشجویان برپا بود.

برگزیدگان سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران معرفی و تجليل شدند

گفتنی است، سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران با مشارکت و همکاری سازمان جهاد دانشگاهی تهران، وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر، سازمان نظام پزشکی، سازمان بهزیستی کشور، سازمان انتقال خون ایران و کمیته امداد امام خمینی(ره) برگزار می‌شود.

خبرنگار: فاطمه داداشی

برگزیدگان سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران معرفی و تجليل شدند

به این نوشته امتیاز بدهید!

Avatar

خبرنگار رسانه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×