بزرگترین تولید کننده و سازنده بچینگ در ایران
انواع بچینگ:
ساخت و تولید بچینگ پلانت طرح لیبهر در مجموعه معدن تجهیز
در داخل میکسر یا همزن بچینگ پلانت طرح لیبهراز بازو و ناخنی برای میکس کردن بتن تولیدی استفاده شده و در واقع چنگکی است. در این بچینگ پلانت لیبهر محوری که بازویی و ناخن ها بر روی آن قرار میگیرند، به صورت عمودی قرار داده شده است و الکتروگیربکس آن در زیر میکسر قرار دارد. در حالی که در پن میکسر در بالای میکسر قرار دارد. این نوع میکسر برای بتن های تر مناسب میباشد و بیشتر در پروژ های ساختمانی و بلوک سازی ها از آن استفاده میشود. در بتن های با دانه بندی درشت مانند آر سی سی که در سد ها استفاده میشود خوب جواب نمیدهد و معمولا دریچه تخلیه بار میکسر استهلاک بالایی دارد .
این میکسرها در 3 ظرفیت مختلف 0.5, 1, 2 توسط تولید کنندگان ساخته و عرضه میشود. همه این سه ظرفیت از یک سیستم میکس بهره میبرند ولی تعداد قطعات میکس کننده یا همان ناخنیها و بازوئیها و همچنین قطر میکسر متفاوت است که در اینجا بررسی و تشریح مشخصات فنی آنها میپردازیم.
قسمت های مهم دستگاه بچینگ پلانت :
- میکسر یا دیگ همزن بتن: از مهم ترین بخش های بچینگ طرح لیبهر میتوان به میکسر آن اشاره کرد. میکسر بخشی است که مواد و مصالح در آن با یکدیگر مخلوط میشوند. میکسر این دستگاه به شکل افقی است و حدود متر مکعب بتن ظرفیت دارد. درون این میکسر، تیغه های فولادی سانتی متری وجود دارند که عملیات اختلاط بتن را انجام میدهند.
- الکتروگیربکس: دیگ همزن دستگاه بچینگ های طرح لیبهر دارای یک الکتروگیربکس است. گیربکس ها برای تامین گشتاور مورد نیاز برای میکسر دستگاه مورد استفاده قرار گرفته در واقع نقش مهمی در کنترل دستگاه ایفا میکنند. از این رو باید کیفیت آن ها در سطح بالایی باشد. در بچینگ های لیبهر از گیربکس SEW آلمانی استفاده میشود.
- قیف تخلیه بتن: این قسمت همچنان که از نام آن مشخص است این قطعه به شکل قیف و یک مخروط ناقص است که سمت کوچکتر قیف به سمت پائین ااست. این قیف در زیر میکسر بتن در بچینگ های البهر نصب می شود تا در زمان تخلیه بتن بتوان به راحتی بتن را از داخل میکسر بتن به داخل تراک میکسر هدایت کرد. در زیر این قیف نیز از یک لاستیک منجید دار استوانه ای استفاده می شود که انعطاف زیادی دارد و تخلیه بتن نیزاز طریق آن به راحتی انجام پذیر است.
- دراگلاین: این بخش از دستگاه وظیفه انتقال مصالح و مواد مورد نیاز برای تولید بتن به میکسر را دارد. دراگلاین این دستگاه قادر است حدود 150 متر مکعب بتن را در هر ساعت دپو کند. این بخش از یک دکل سه تکه، قرقره، نگهدارنده سیم بکسل، موتور گیربکس، رولیک های عمودی .. تشکیل شده است.
- سیستم توزین: همان طور که می دانید مقدار مواد و مصالح در ساخت یک بتن با کیفیت نقش مهمی ایفا می کند. سیستم توزین دستگاه باید کاملا اتوماتیک و دیجیتالی باشد. برای اینکار از نمایش گرهای دیجیتالی استفاده می شود. یکی از برند های مورد استفاده این نمایشگر ها برند KAMOOS هستند که دقت بسیار بالایی دارند.
- دیواره های دپوی مصالح: مصالح با دانه بندی های مختلف در بین دیواره ها دپو و در موقع لزوم با دراگلاین برداشت می شود.
- باکت بارگیری یا مصالح: این باکت وظیفه انتقال مصالح به داخل میکسر را دارد.
- تابلو قدرت و فرمان: در تابلو قدرت قطعات قدرتی نظیر کنتاکتو ها و کابل و تسمه های اصلی برق تعبیه شده و در تابلو فرمان قطعاتی نظیر کلید های استارت و استپ و کلیدهای راه اندازی تعبیه گردیده است.
- باسکول سیمان: سیستم توزین سیمان (باسکول سیمان) این سیستم دارای دقت و حساسیت بالا در وزن کردن سیمان می باشد. این سیستم کنترل دقیق بر روی مصرف مقدار سیمان دارد . از آلوده شدن و هدر رفت سیمان نیز جلوگیری میکند.
- اسکروئر های سیمان: این تجهیز به راحتی میتواند سیمان را در جهت های مختلف انتقال دهد. این دستگاه در مدت زمان کوتاهی سیمان مورد نیاز را از سیلوهای سیمان به باسکول انتقال میدهد. به این ترتیب با استفاده از این دستگاه می توانید تا حد زیادی در وقت خود صرفه جویی کنید و کار را با سرعت بیشتری انجام دهید. به علاوه هزینه خرید این دستگاه نسبت به سایر دستگاه های انتقال سیمان و مصالح، بسیار به صرفه است. بنابراین با خرید آن متحمل هیچ گونه فشار اقتصادی نخواهید شد.
- اسکروئر ها: با متریالهای مقاومی ساخته میشود. از مهم ترین متریال های دخیل در ساخت این دستگاه می توان به آهن و استیل اشاره کرد. لولهها نیز باید تحت استانداردهای خاصی تولید شوند. این لولهها معمولا دارای ضخامت 4 تا 10 میلی متر هستند. برای استفاده از این دستگاه، اسکرو باید روی یک شفت مرکزی سوار شده و سپس به چرخش درآید. سیمان های فلهای در کف لوله ها و کنارههای آن ها لغزیده و به سمت مقصد حرکت میکنند. این دستگاه دارای 2 داکت ورودی و خروجی است. سیمان ها از داکت ورودی وارد دستگاه شده و از بخش انتهایی آن خارج میشوند.
- اسکروئر سیمان: معمولا به صورت شیب دار و تحت زاویه خاصی، فعالیت میکند. میزان این زاویه می تواند تاثیر به سزایی در کارایی دستگاه داشته باشد. برای مثال در شیب 10 درجه، کارایی دستگاه حدود ده درصد است. در شیب های 20 درجه کارایی میتواند تا 40 درصد افزایش پیدا کند. شیب 45 درجه، بالاترین کارایی دستگاه را که حدود 90 درصد است، نتیجه می دهد. در واقع هر چه شیب دستگاه بیشتر باشد، سرعت انتقال سیمان و کارایی دستگاه نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
ساخت و تولید بچینگ توئین شفت (Twin Shaft Batching):
در این نوع بچینگ از میکسر مجهز به دو شفت موازی و افقی استفاده میکنند که توانایی تولید انواع بتن ها را دارد و میکسر بچینگ توئین شفت بسیار قدرتمندتر نسبت به دیگر نمونه ها است. بر روی هر کدام از شفت ها با توجه به اندازه طول شفت تعدادی بازو و در قسمت انتهایی آنها پنجه های بازو یا ناخنی های آن قرار گرفته است، که جنس بازو ها از چدن نشکن و برای پنجه های میکس از چدن سفید یا همان چدن ضد سایش استفاده میشود.
در سایزهای کوچک تراین نوع میکسر از یک موتور برای نیرو محرکه استفاده شده است ولی در سایزهای بزرگتر و از سایز 2 به بالا از دو موتور استفاده میشود که در تمامی موارد در میکسر های توئین شفت گیربکس هر دو شفت با هم کوپل شده و بصورت سنکرون کار میکنند.
از جمله مزایای این نوع میکسر میتوان به میزان بالا بودن همگنی آن در ترکیب مواد بتن اشاره کرد.
بچینگ توئین شفت موبایل (سیار):
این تجهیزات در مواردی استفاده میشود که نیاز به جابجائی ها در فواصل زمانی کوتاه داشته باشد، مثلا در پروژه دیوار های بتنی طولانی و کانال های آب که نیاز به ایستگاه بتن نزدیک دارد از این تجهیزات استفاده میشود. البته چنین تجهیزاتی دارای قیمت تمام شده گران تری هستند و هزینه ساخت هر واحد بچینگ توئین شفت نیاز به حداقل دو دستگاه شاسی تریلی سیار بوده که معمولا هزینه ساخت را 2 برابر و یا بیشترمیکند.
انواع ظرفیت های میکسر در بچینگ های توئین شفت:
با توجه به ظرفیت پروژه و درخواست واحد های تولید بتن میتوانیم از انواع ظرفیت های موجود در معدن تجهیزاستفاده کنید. بچینگ های توئین شفت از ظرفیت متغیرهستند.
- پیوسته (Continuous):
دراین نوع میکسر برخلاف سایر میکسر ها که بصورت بچ به بچ بتن تولید میکنند، هر بار مقدار معینی از مصالح دانه بندی شده را با سیمان و آب و مواد افزودنی مخلوط میکند وبتن تولید میشود، در این نوع میکسر بصورت پیوسته بتن تولید میشود یعنی مصالح ، سیمان ، آب و سایر مواد با هماهنگی تعیین شده و پیوسته از یک سمت وارد این میکسر شده و از سمت دیگر بصورت بتن میکس شده آماده خارج میشود.
این نوع میکسر دارای یک شفت به صورت حلزونی است که به هنگام چرخش همزمان باعث میکس شدن بتن و انتقال آن به سمت خروجی میکسر میشود .
از مزایای ویژه این نوع میکسر ها میتوان به عدم توقف تولید بتن که در پروژ های خاص با زمان محدود استفاده میشود اشاره کرد.
نوار نقاله: در دستگاه بچینگ توئین شفت مصالح پس از توزین شدن، توسط یک نوار نقاله شیب دار به داخل میکسر و یا یک مخزن ذخیره هدایت میشوند که امنیت بیشتری را نسبت به دستگاه های باکتی دیگر میتواند تامین کند.
از دیگر مزایای این روش نوار نقاله میتوان به انتقال مصالح با هزینه کم تری نسبت به سیستم های باکتی اشاره کرد.
اما از معایب و نکته مهم آن هم اشغال فضای زیاد است که در مناطق شهری و در جایی که محدودیت جا داریم این مساله از اهمیت بیشتری برخوردار است.
انواع بتن هایی که میشود با بچینگ توئین شفت از محصولات معدن تجهیز تولید کرد طیف متنوعی دارند که در اینجا به آنها میپردازیم:
اصول کار بچینگ طرح راه ماشین (بچینگ درام میکس) :
این نوع بچینگ طرح راه ماشین در واقع از نوع درام میکس است و مواد تشکیل دهنده بتن در داخل آن ریخته شده و عمل میکس انجام می شود. آب، سیمان، شن . ماسه و مواد افزودنی به مقدار یک متر مکعب درون درام ریخته می شود و بعد از 1تا 1.5 دقیقه میکس می شود و سپس برای تخلیه نیز در حدود 30 ثانیه ای زمان لازم است که این کار با دور زدن عکس زمان میکس کردن انجام می شود.
در داخل این میکسر ها پره هایی طولی بصورت مارپیچ تعبیه شده و همچنین قطعاتی بصورت قاشقک که برای میکس بهتر از آنها استفاده می شود.
علت نامگذاری این نوع میکسر ها به اسم راه ماشین و یا طرح راه ماشین(توسط سایرتولید کنندگان)این است که مبدع آن شرکت راه ماشین در سال 1362 بوده و توسط سازندگان دیگر نیز تولید می گردد.
مشخصات فنی بچینگ طرح راه ماشین :
- تولید 30 متر مکعب بتن تر و60 متر مکعب بتن خشک
- باسکول توزین به ظرفیت 600 کیلوگرم
- دیگ استوانه ای بچینگ درام میکس به طول 150cm و مخروطی های سر و ته دیگ
- الکتروگیربکس 15kw-1400rpm با دنده دوبل سر گیربکس و دور خروجی 100rpm
- دنده سر گیربکس دوبل و 17 دنده با دنده سایز 100 و دنده های سر شافت های طرفین هر کدام با همان سایز ولی با تعداد 28 دنده با اتصال زنجیر وظیفه انتقال حرکت و گشتاور به سر شافت ها را دارند.
- رولیک های روکش لاستیکی زیر درام به تعداد 4 قطعه که قسمت داخلی آنها چدنی بوده ودر داخل این قطعات چدنی نافی های چدنی پیچ شده است و خود این نافی ها روی شافت دستگاه بچینگ طرح راه ماشین و در طرفین مستقر است. این رولیک ها به قطر 34cm بوده و از جنس لاستیک بسیار مقاوم و در برخی موارد بنا به سفارش مشتری از مواد پلی یوررتان برای اینکار استفاده می شود. این رولیک ها در داخل خود بلبرینگ نداشته و بصورت صلب روی شافت قرار دارد و وظیفه چرخش از بلبرینگهای داخل یاتاقان تامین می شود.
- برای حفظ تعادل درام از سمت جانبی نیز از رولیک های لاستیکی به قطر 27cm استفاده می شود. این رولیک ها بر عکس رولیک های زیر درام هر کدام مجهز به دو قطعه بلبرینگ 6206 است. این رولیک ها بر روی پایه رولیک هایی بسته می شود که روی شاسی دستگاه نصب شده است.
- یاتاقان ها در هر طرف دو قطعه و در قسمت جلو و انتهای این شافت ها قرار دارد. یاتاقان های جلو معمولا در حدود 1cm بلند تر از یاتاقان های قسمت عقب است به خاطر اینکه یک شیب نسبی ایجاد شود تا سطح بتن کمی مایل به عقب شیب داشته باشد . سایز بلبرینگ های داخل این یاتاقان ها 22315 ساده و بدون Z است . این یاتاقان ها در طرفین درپوش هایی چدنی دارند که مجهز به کاسه نمد بوده و آب بندی می شود.
- شاسی دستگاه از تیر آهن ساختمانی 16 ساخته می شود.
- بین مصالح 3 یا 4 سلولی این دستگاه که هر سلول مجهز به دریچه تخلیه مصالح با تحریک پنوماتیکی است و در زمان نیاز باز و بسته شده و مصالح را بر روی نوار نقاله افقی در حال حرکت می ریزد. در حین ریختن مصالح بار توسط لود سل های مدل S تعبیه شده مابین نوار نقاله و بین مصالح توزین شده و در روی نوار نقاله به سمت درام حرکت می کند.
- نوار نقاله زیر بین مصالح مجهز به الکتروموتور 5kw و گیربکس های SN2 و یا SN3 با اتصال پولی و تسمه و یا نوع شافت مستقیم با اتصال دنده و زنجیر و با خروجی 100rpm است که استفاده از هر یک از این نوع انتقال قدرت بسته به نظر طراح دارد، لاستیک نوار نقاله عرض 60cm و یا 70cm مجهز است. لاستیک روی رولیک های ساخته شده از لوله قطر 6cm می لغزد که به لاستک حات شکل V می دهد تا مصالح از روی آن نریزد.
- کنتور آب برای پایش و اندازه مقدار آب و دبی آب مصرفی در هر بچ و در در نهایت کل آب مصرفی را به ما نشان می دهد. اینک کنتور ممکن است 5’’ و یا 2’’ باشد. این کنتور ها تا 50m /hr آب را دارد. یعنی با دبی 50 متر مکعب
- سیستم توزین سیمان ومصالح با لودسل های تیپ S در زیر بین مصالح به ازای هر بین 2 قطعه لودسل 2ton و در سیلوی سیمان از 3 قطعه لودسل تیپ S به ظرفیت 500kg استفاده می شود.
- اسکروئر سیمان 8’’ به طول 7 متر و مجهز به الکتروگیربکس شافت 60mm و با خروجی 200rpm است. داخل اسکوئر از پره هایی حلزونی شکل که روی شافت تعبیه شده است وظیفه انتقال سیمان از سیلو سیمان به باسکول سیمان را دارد. این اسکوئر قابلیت انتقال 20ton/hr سیمان را دارد. در نقطه اتصال اسکروئر و سیلو سیمان از لوله های برزنتی استفاده می شود که هم انعطاف زیادی دارد و هم قیمت آن ارزان است.
- اتاق فرمان بچینگ طرح راه ماشین با تابلوی فرمان و قدرت