حجتالاسلام رستمی در نشست خبری «همایش بینالمللی دیپلماسی مقاومت»: نشست علمی همایش دیپلماسی مقاومت ۲۷ اردیبهشت در دانشگاه تهران برگزار میشود
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: انقلاب اسلامی در برابر تجزیهطلبی، تهاجم خارجی و فشارهای بینالمللی ایستاد و مفهوم مقاومت در برابر این تهدیدها شکل گرفت.
به گزارش خبرنگار سايت اخبار کسب و کار، نشست خبری «همایش بینالمللی دیپلماسی مقاومت» و تجلیل از شهدای خدمت، یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، با حضور حجتالاسلام والمسلمین دکتر مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و رئیس شورای عالی اجلاسیه بینالمللی مجاهدان در غربت، دکتر کلانتری دبیر همایش اجلاس بین المللی مجاهدان در غربت و جمعی از اصحاب رسانه، در سالن جلسات ساختمان شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری
حجتالاسلام والمسلمین دکتر مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، در ابتدای این نشست نشست خبری، با اشاره به سالروز شهادت شهدای خدمت از جمله رئیسجمهور شهید و همراهان ایشان، گفت: در این حادثه، مجموعهای از خدمتگزاران ارزشمند، الگو و در تراز نظام اسلامی را از دست دادیم؛ افرادی که در عرصههای حکمرانی، دیپلماسی، تبلیغ و امنیت از شاخصترینها بودند و در این پرواز با هم به عروج رسیدند، شهید رئیسی، شهید دکتر امیرعبداللهیان، شهید آلهاشم، شهید مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی، شهید سردار موسوی و کادر مجرب و خدوم پرواز از جمله این عزیزان بودند که یاد و نامشان باید همیشه زنده بماند.
وی با بیان اینکه دو مسئولیت جدی بر دوش ماست، یادآور شد: این شخصیتها به دلیل شایستگیها و سوابق طولانی، الگوهای قابل معرفی به نسل حاضر، مدیران آینده و جوانان و نوجوانان هستند. ویژگیهایی که در شهید رئیسی، وزیر خارجه شهید، امام جمعه محبوب و سایر شهدای خدمت وجود داشت، آنان را به الگوهایی شایسته برای معرفی به جامعه تبدیل کرده است. رهبر معظم انقلاب نیز در بیان ویژگیهای شهید رئیسی تأکید داشتند که این خصوصیات باید ثبت شود و ما مسئولیت داریم این ویژگیها را به نسل حاضر منتقل کنیم.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، با اشاره به وضعیت حساس منطقه، ابراز کرد: جریان مقاومت همزمان با اشغالگری در منطقه فعال شده است، با پیروزی انقلاب اسلامی، مقاومت معنایی جدید یافت. برخلاف ادعای برخی که انقلاب را دشمنساز میدانند، حقیقت این است که انقلاب اسلامی پاسخی به قرنها ظلم، فساد و تباهی دوران پهلوی و اشغالگری در منطقه بوده و مقاومت نیز همین پاسخ است.
حجتالاسلام رستمی، ادامه داد: انقلاب اسلامی در برابر تجزیهطلبی، تهاجم خارجی و فشارهای بینالمللی ایستاد و مفهوم مقاومت در برابر این تهدیدها شکل گرفت، اشغال سرزمین فلسطین مسئله اصلی منطقه است، رژیم صهیونیستی، نیابتدار استکبار جهانی، بخشی از خاورمیانه را با جنایت، نسلکشی، گرسنگیدادن، ویرانکردن خانهها و آوارگی اشغال کرده و این موجود نحس باید با مقاومت روبهرو شود.
وی تأکید کرد: مقاومت، واکنشی ضروری به تجاوزات و جنایات این رژیم جعلی است که دامنه فساد و خیانتش در سراسر منطقه نمایان است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، ادامه داد: طی دههها، تلاشهایی برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی انجام شده که پیمان ابراهیم یکی از آخرین نمونههاست، در این مدت، جمعی از نیروهای مردمی کشور با حمایت مدیریتهای حاکمیتی در قالب “مجاهدان در غربت”، کوشیدند تا جریان مقاومت فراموش نشود، رهبر معظم انقلاب نیز در دیدار با کارگران هشدار دادند که دستهایی در کار است تا مسئله فلسطین به فراموشی سپرده شود.
حجت الاسلام رستمی، با اشاره به درگیریهای دیگر مناطق جهان، گفت: هدف این درگیریها انحراف توجه از غزه و فاجعهای است که در آن میلیونها زن، کودک و خانواده، علاوه بر بمباران، اکنون با سلاح گرسنگی و محاصره در حال جاندادن هستند، این جنایت، جنایتی در برابر چشمان جهان علیه یک ملت و سرزمین است.
وی تأکید کرد: امروز وظیفه همه کسانی که وجدان انسانی، شرافت ملی و تعهد اسلامی دارند، این است که در برابر ظلم سکوت نکنند. جنایات رژیم صهیونیستی فقط به فلسطین محدود نیست و ترورها در ایران و لبنان نشان میدهد با رژیمی ذاتاً جنایتکار و نامشروع روبهرو هستیم.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، با اشاره به برگزاری اجلاسیه بین المللی مجاهدان در غربت در روز ۲۸ اردیبهشت در سالن اجلاس سران، ابراز کرد: این اجلاسیه با هدف احیای جریان مقاومت در قالبهای مختلف برگزار میشود.
حجتالاسلام رستمی، اظهار کرد: موضوع «دیپلماسی مقاومت» یکی از محورهای اصلی این رویداد است. طی دو سال گذشته و بهویژه پس از طوفان الاقصی و جنایات اسرائیل در غزه، روشن شد که ابزار اصلی مقابله با جنایات، افکار عمومی، فضای رسانهای و دیپلماسی رسمی است.
وی خاطرنشان کرد: اگرچه شهید امیرعبداللهیان، وزیر خارجه دولت شهید رئیسی، در زمان حیات خود دیپلماسی رسمی را در حمایت از فلسطین فعال کرد، اما بسیاری از نهادها به وظایف خود عمل نکردند و این بار بر دوش دانشگاههای آمریکایی و اروپایی افتاد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: دکتر عراقچی نیز از جمله کسانی است که در حوزه دیپلماسی مقاومت فعال است. شهید امیرعبداللهیان «وزیر خارجه مقاومت» و شهید رئیسی «مقام عالیرتبه حامی ملت فلسطین» در عرصه بینالملل بودند. این اجلاسیه فرصتی است برای بازخوانی دیپلماسی مقاومت و جلوگیری از فراموشی مسئله فلسطین بهعنوان اولویت جهان اسلام و نیز تکریم از فعالان این عرصه.
حجتالاسلام رستمی، ادامه داد: در این مراسم، رئیس جمهور، حجتالاسلام والمسلمین اژهای رئیس قوه قضائیه، خانوادههای شهدای خدمت از جمله همسر شهید رئیسی، خانوادههای شهید امیرعبداللهیان، شهید رحمتی، شهید آلهاشم، شهید موسوی، کادر پروازی و مسئولان دولت شهید رئیسی و دولت چهاردهم حضور خواهند داشت، همچنین رهبران جریان مقاومت در جهان اسلام و چهرههای برجسته حوزه مقاومت در این مراسم شرکت میکنند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، در پايان سخنان خود بیان داشت: نشست علمی همایش دیپلماسی مقاومت نیز روز ۲۷ اردیبهشت در دانشگاه تهران برگزار خواهد شد که در آن بیش از ۳۰ سخنران داخلی و خارجی در حوزههای علمی و مقاومت به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت.
دکتر کلانتری دبیر همایش اجلاس بین المللی مجاهدان در غربت
دکتر کلانتری، دبیر همایش اجلاس بین المللی مجاهدان در غربت، در ادامه این نشست خبری گفت: این همایش با تمرکز بر «دیپلماسی مقاومت» برگزار میشود، مفهومی که تاکنون از پشتوانه نظری و ادبیات علمی کافی برخوردار نبوده است، لذا باید تلاش کنیم این مفهوم در حوزه دانشگاهی تداوم یافته و با صورتبندی دقیق، به عنوان یک گفتمان علمی نهادینه شود.
وی افزود: جریان مقاومت امروز در اقصی نقاط جهان، از شرق تا غرب، در دل دانشگاهها و میان اصحاب اندیشه حضور دارد. این جریان، فراگیر و فراملی است؛ فراتر از جنسیت، قومیت و دین. علاقهمندان به مقاومت را میتوان از میان مسلمانان، مسیحیان، یهودیان و سایر فرق و ادیان یافت.
دبیر همایش اجلاس بین المللی مجاهدان در غربت، ابراز کرد: یکی از اهداف اصلی این اجلاس، تبیین اندیشه، مشی و عملکرد خارجی شهید رئیسی و شهید امیرعبداللهیان است، همچنین بررسی شرایط جهانی، وضعیت استعمار و استکبار و چشمانداز آینده جبهه مقاومت در نظم نوین جهانی از محورهای اساسی این رویداد به شمار میرود.
دکتر کلانتری، با بیان اینکه فراخوان این همایش با استقبال خوبی همراه شد و نهادهای متعددی در آن مشارکت دارند، خاطرنشان کرد: اگرچه ابتکار این اجلاسیه از سوی مجاهدان در غربت آغاز شد، اما با حمایت دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، بنیاد شهید رئیسی، مجمع جهانی اهلبیت(ع) و سایر نهادها ادامه یافته است.
وی در ادامه گفت: افتتاحیه این همایش در روز ۲۷ اردیبهشت با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی برگزار خواهد شد، سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین رستمی رئیس دانشکده، شخصیتهای برجسته جریان مقاومت و دکتر صالحی وزیر اسبق امور خارجه در این مراسم پیشبینی شده است.
دبیر همایش اجلاس بین المللی مجاهدان در غربت، تأکید کرد: از میان آثار ارسالی، ۳۰ مقاله برگزیده شدهاند که در قالب شش نشست تخصصی ارائه خواهند شد. برنامه اختتامیه نیز در بعدازظهر همان روز برگزار میشود.
دکتر کلانتری، در پايان سخنان خود گفت: اجلاسیه اصلی نیز در روز ۲۸ اردیبهشت برگزار خواهد شد که امیدواریم این برنامه در سالهای آینده تداوم یابد و گفتمان علمی مقاومت بهطور جدی در فضای دانشگاهی تثبیت شود.
بنا به این گزارش، مراسم افتتاحییه ۲۷ اردیبهشت ماه با سخنرانی ریاست نهاد رهبری در دانشگاه تهران آغاز می شود و از چهرههای مقاومت در این افتتاحیه سخنرانی می کنند و سخنرانی علی اکبر صالحی، وزیر اسبق امور خارجه از جمله برنامه های نشست علمی است.
گفتنی است، ستاد “اجلاسیه بینالمللی مجاهدان در غربت” در آستانه اولین سالگرد شهادت رئیس جمهور شهید، آیت الله رئیسی، شهید دکتر امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه شهید، آیت الله آل هاشم امام جمعه تبریز، دکتر مالکی و دیگر شهدای پرواز اردیبهشت، با هدف تکریم و تجلیل از مجاهدتهای این شهیدان والامقام و تبیین ابعاد متنوع دیپلماسی انقلابی جمهوری اسلامی، اقدام به برگزاری “همایش بینالمللی دیپلماسی مقاومت” با حضور سران قوا، مسئولان عالیرتبه کشور، نخبگان و دیپلماتهای برجسته داخلی و خارجی کشورهای حوزه مقاومت، اساتید حوزه و دانشگاه و خانوادههای معظم شهدای خدمت و مقاومت نموده است که روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴، در محل سالن اجلاس سران برگزار خواهد شد.
عکس و خبر: کوروش جم