حیدرپور در محفل گفتگوی فعالین هنری و جهادی: هدف جشنواره جهادگران ترویج و گفتمانسازی حرکتهای جهادی است
دبیر ششمین جشنواره بینالمللی جهادگران گفت: بخش هنری و ادبی به این جشنواره اضافه شدند تا بار اصلی گفتمانسازی جهادگری را بر دوش بکشند.
به گزارش خبرنگار سايت اخبار کسب و کار، محفل گفتگوی فعالین هنری و جهادی، با موضوع «حرکتهای جهادی و روایت هنرمندانه»، عصر امروز دوشنبه ۲۸ آبان ماه ۱۴۰۳، با حضور امیرحسین حیدرپور دبیر ششمین جشنواره بینالمللی جهادگران، محمد سلیمی راد دبیر هنری ششمین جشنواره، «محسن اسلامزاده»، «عبدالستار کاکایی»، «حامد سلطانی»، «سید شهابالدین واجدی»، «مسعود شریف»، «رئوف محسنی»، «مهاجر توحیدپرست» و «مصطفی خلیلزاده»، به میزبانی «امید مرندی»، در سالن زنده یاد طاهره صفارزاده حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.
امیرحسین حیدرپور دبیر ششمین جشنواره بینالمللی جهادگران
امیرحسین حیدرپور، دبیر ششمین جشنواره بینالمللی جهادگران، در ابتدای این محفل گفت: ششمین جشنواره، خود را میراثدار جریانی میداند که سالبهسال پیشرفت میکند و هدف آن ترویج و گفتمانسازی حرکتهای جهادی است.
وی افزود: دغدغه ما این است که سطح دستاوردها با سطحی که روایت میشود، فاصله دارد و ما باید این خلأها را پر کنیم.
دبیر ششمین جشنواره بینالمللی جهادگران، ادامه داد: ما سه بخش کلی در جشنواره طراحی کردیم و پذیرای آثار جهادگران هستیم. ما در بخش تخصصی جشنواره، بهدنبال ایجاد چرخه دانشی برای ثبت و گسترش تجارب جهادگران که آن را در مناطق کمبرخوردار کسب کردند، هستیم.
حیدرپور، بیان داشت: بخش هنری و ادبی به این جشنواره اضافه شدند تا بار اصلی گفتمانسازی جهادگری را بر دوش بکشند. به همین خاطر بخش هنری بهسمت پیشرفت حرکت میکند و با حضور هنرمندان است که این جشنواره به هدف خود میرسد.
وی افزود: ما هم خوشحالیم که تنها رویدادی هستیم که فعالیتهای جهادی را به تصویر میکشیم و از طرفی هم ناراحت هستیم؛ چون سازمان دیگری این بار را بر دوش نمیکشد. ما سعی میکنیم با این همرسانی، ظرفیتها و حضور متخصصین و جهادگران را در این جشنواره به مسیری برسانیم که گستردگی پیدا کند.
دبیر ششمین جشنواره بینالمللی جهادگران، در پايان سخنان خود گفت: امسال بهسبب اقتضائات منطقه یک بخش «بینالملل» نیز به جشنواره اضافه شد.
محمد سلیمی راد دبیر بخش هنری ششمین جشنواره بینالمللی جهادگران
محمد سلیمی راد، دبیر بخش هنری ششمین جشنواره بینالمللی جهادگران، در ادامه اين محفل اظهار داشت: هدف از برگزاری این جلسه ارائه نظارت و پیشنهادات در راستای بهتر برگزاری این جشنواره است.
وی افزود: قالبهایی که در این جشنواره در نظر گرفتهایم، عبارتند از بخشهای مستند، عکس، ویدئوکلیپ، نماهنگ و پوستر. انتخاب آنها با توجه به ظرفیت گروههای جهادی و موضوعاتی بود که انتخاب شدند.
دبیر بخش هنری ششمین جشنواره بین المللی جهادگران گفت: هدف ما از برگزاری این جشنواره روایت هنرمندانه گروههای جهادی از این فعالیتها است و از جمله محورهای آن، نشان دادن گسترش و امیدبخشی گروههای جهادی در مناطق کمبرخوردار و مشارکت مردم در فعالیتهای جهادی است.
سلیمی راد، در مورد نحوه ارائه آثار اظهار داشت: علاقهمندان میتوانند برای ارسال آثار خود به سایت festival.jahadgaran.net مراجعه و در آنجا ثبت نام کنند. مهلت ارسال آثار تا آذر و قابل تمدید است و داوری آثار در ماه دی انجام و اختتامیه نیز در هفته اول بهمن برگزار میشود.
دبیر بخش هنری ششمین جشنواره بینالمللی جهادگران، در پايان سخنان خود گفت: بیش از ۵۰ درصد اثرها پنجمین جشنواره جهادگران در حوزه هنری بوده
میهمانان این جلسه در ادامه به بیان نقطه نظرات خود پیرامون جشنواره پرداختند:
«محسن اسلامزاده» کارگردان
محسن اسلامزاده کارگردان، با اشاره به تجاربی که از سفرش به لبنان کسب کرده است، اظهار داشت: ما در میانه جنگ روایتها هستیم و صهیونیستها همانگونه که از افراد مسلح میترسند، از خبرنگاران هم میترسند.
وی افزود: تمام دنیای کفر پشت اسرائیل ایستاده است. در چنین شرایطی مردم کشورهای حوزه مقاومت به ما امیدوارند و از ما راوی، مستندساز، مستشار و عکاس میخواهند. من از شما میخواهم که برای رسانه پول خرج کنید.
«حامد سلطانی»
حامد سلطانی، در ادامه این محفل گفت: اهمیت کار رسانهایِ جهادی هر روز بیشتر میشود و بسیار باید قدر آن را دانست و در این مورد، مقدار و میزانی نداریم. باید دقت کنیم در فضای جهادی آمار مشخصی وجود ندارد و نسبت به فعالیتهای صحیحتر، افراد بیشتری اضافه شدند.
وی افزود: ما باید طوری در رسانهی کار جهادی وارد شویم که برای همه جذاب باشد، نه فقط حزباللهیها. جنس فعالیتها باید به این سمت برود که عموم مردم آن را بپسندند. باید از حالت گزارش کار بیرون بیاییم و بهسمت فیلم کوتاه و سریال برویم و به طرف ایجاد حلقه وصل با جامعه هنریِ اثرگذار حرکت کنیم.
عبدالستار کاکایی
عبدالستار کاکایی، در ادامه این محفل گفت: دایره مقاومت بسیار وسیع است و هرکه از ما دفاع میکند، در این دایره میگنجد. ما باید همه خانواده ایران را دور هم جمع کنیم.
مسعود شريف
مسعود شریف، در ادامه این محفل گفت: ما باید سعی کنیم کسانی که مانند ما نیستند را جذب کنیم.
«سید شهابالدین واجدی»
سید شهابالدین واجدی، در ادامه اظهار داشت: من دو دوره داوری عکس جشنواره جهادگران را برعهده داشتم. فکر میکنم جشنواره در سال گذشته به پختگی رسید.
وی افزود: کار رسانهای و تبلیغات در بخش عکس باید طوری باشد که عکاسان از این رویداد خبردار شوند.
واجدی در ادامه توصیه کرد: گزیده این تصاویر به کمک شهرداری در متروها، اتوبوسها و لابهلای تبلیغات در تلویزیون نمایش داده شوند.
«مهاجر توحیدپرست»
مهاجر توحیدپرست، در پايان این محفل گفت: سعی کنیم راه خود را پیدا کنیم که این جشنواره شبیه جشنوارههای دیگر برگزار نشود. اگر به کف جامعه و مردم نزدیک نشویم، به نتیجه نمیرسیم.
بنا به این گزارش، رویداد پایانی و اختتامیه این دوره در ۴ و ۵ بهمن برگزار خواهد شد.
جشنواره جهادگران از ۲۰ آبان ۱۴۰۳ بطور رسمی کار خود را آغاز کرد و گروههای جهادی و علاقمندان میتوانند با مراجعه به سایت jahadgaranfestival.com آثار هنری خود را تا ۳۰ آذر ماه بارگذاری کنند.
گفتنی است، در پایان محفل گفتگوی فعالین هنری و جهادی، از پوستر بخش هنری ششمین جشنواره بینالمللی جهادگران رونمایی شد.
عکس و خبر: کوروش جم
تصاویر محفل