دکتر باقری در نشست خبری با اصحاب رسانه: اداره معاضدت کانون وکلای مرکز مصداق بارز دسترسی مردم به عدالت قضایی است
رئيس اداره معاضدت قضایی کانون وکلای دادگستری مرکز گفت: اداره معاضدت قضایی مصداق بارز دسترسی مردم به عدالت قضایی است و در ۳۲ دفتر غیر از این واحد قضایی دفتر معاضدت فعال دارد که وکلای فعال در این دفاتر که حدود ۶۵۰ نفر هستند، بدون هیچ چشم داشتی، بیش از ۱۳۰ هزار فقره مشاوره رایگان داده و بار سنگینی را از روی دوش مقامات قضایی برداشته و موجب افزایش اطلاعات حقوقی و رضایت مندی مراجعان می شوند.
به گزارش سايت خبری تحلیلی اخبار کسب و کار، نشست خبری دکتر سعید باقری رئيس اداره معاضدت قضایی کانون وکلای دادگستری مرکز، صبح چهارشنبه ۹ آبان ماه ۱۴۰۳، با حضور جمعی از اصحاب رسانه، در دفتر ریاست اداره معاضدت قضایی کانون وکلای دادگستری مرکز برگزار شد.
دکتر سعید باقری رئيس اداره معاضدت قضایی کانون وکلای دادگستری مرکز
دکتر سعید باقری، رئيس اداره معاضدت قضایی کانون وکلای دادگستری مرکز، در ابتدای این نشست خبری گفت: اداره معاضدت، از ادارت تابعه ی کانون وکلای دادگستری مرکز بوده و واحدی به عنوان همیاری و یاری رساندن به مردم نیازمند است.
وی ادامه داد: بخشی از اداره معاضدت، برای ارائه مشاوره به مراجعه کنندگان بوده و بیش از ۳۲ نقطه در مجتمع های قضایی، کمیته امداد، زندان های اوین و قرچک و غیره، در حال ارائه خدمات به افراد می باشیم.
رئيس اداره معاضدت قضایی کانون وکلای دادگستری مرکز، تصریح کرد: ما هر سال در ۳۲ دفتری که داریم، بیش از ۱۳۰ هزار فقره مشاوره رایگان با استفاده از ۶۵۰ وکیل که در این دفاتر مشغول هستند، ارائه دادیم.
دکتر باقری ادامه داد: در اداره معاضدت کانون وکلای دادگستری مرکز هم بیش از ۷۰۰ وکیل معاضدتی اعم از وکیل اداره معاضدت و کلینیک های حقوق شهروندی به مردم معرفی می کنیم.
وی افزود: بیشترین فراوانی پروندههایی که ما در بخش حقوقی و مدنی رسیدگی میکنیم، مربوط به پروندههای طلاق است.
رئيس اداره معاضدت قضایی کانون وکلای دادگستری مرکز، بیان داشت: هم اکنون کلینیک حقوق شهروندی در اداره معاضدت کانون وکلای دادگستری مرکز، مشغول خدمات داوطلبانه و رایگان به افراد، از جمله خشونت علیه بانوان و اطفال می باشد.
دکتر باقری، در ادامه گفت: از تمامی وکلایی که در این راستا جهت هم افزایی بیشتر برای پیشبرد اهداف اداره معاضدت، بدون دریافت کوچکترین دستمزدی و هیچگونه چشم داشتی ارائه خدمت مینمایند، شخصا سپاسگزاری می نمایم.
وی از برنامه های پیش روی اداره معاضدت، برای تسهیل دسترسی آسانتر مردم به امر مشاوره سخن گفتند و ادامه دادند: برای استفاده بهتر از خدمات اداره معاضدت و کاهش مراجعات حضوری مردم، اقدام به ایجاد و راه اندازی سامانه دیجیتال کردیم که دسترسی به آن از طریق لینک مجازی در اختیار مردم گذاشته میشود تا به شکل غیر حضوری به تمامی مشکلات آنها، از طريق پاسخگویی تلفنی و شبکۀ اینترنتی پاسخ داده شود.
رئيس اداره معاضدت قضایی کانون وکلای دادگستری مرکز، در ادامه اظهار داشت: کمیسیون آموزش اداره معاضدت کانون وکلای دادگستری مرکز، مشغول ارائه خدمات آموزشی به کارآموزان وکلا بوده و در این زمینه کارگاههای متنوعی را پیشبینی نموده و همینطور همایش های فصلی در این راستا، به طور مرتب در حال برگزاری است.
دکتر باقری، در ادامه درخواست کرد: از دولت، مجلس، صدا و سیما و اصحاب رسانه، انتظار دارم در جهت همکاری، همیاری و معرفی فعالیت های اداره معاضدت، نهايت تلاش خودشان را نموده و مردم را از خدمات با ارزش وکلای داوطلب کانون وکلای دادگستری مطلع نمایند. امید است که اداره ما هم تمام پتانسیل خود را به کار گیرد تا بتواند رضایتمندی شهروندان به سیستم قضایی را افزایش دهد.
وی در ادامه، پیرامون انتظار جامعه حقوقی از مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه مجلس لوایح و طرح هایی که بررسی می کند بدون حضور و مداخله نخبگان و ذی نفعان و حقوقدانان است و مسلما از غنا و عمق اعتبار لازم حقوقی و تقنینی برخوردار نیست.
رئيس اداره معاضدت قضایی کانون وکلای دادگستری مرکز، افزود: تاکنون مجلس بسیار ضعیف عمل کرده و مقرراتی راجع به کانون وکلا تصویب کرده که مشورتی با صاحبان این نهاد نکرده است؛ لذا انتظار جامعه حقوقی از مجلس این است در هر حوزه ای برای تصویب قوانین و مقررات از خبرگان و متخصصین آن حوزه استفاده نماید.
دکتر باقری، با بیان اینکه، اداره معاضدت کانون وکلای مرکز مصداق بارز دسترسی مردم به عدالت قضایی است، بیان داشت: ما در سه حوزه فعالیت داریم، یکی حوزه مشاوره حقوقی است. در ۳۲ نقطه تهران در مجتمعهای قضایی اعم از دادگاهها، دادسرا و برخی نهادهای حمایتی و بهزیستی و انجمن ام اس و زندان زنان و زندان اوین دفاتری داریم و وکلای ما به طور رایگان به شهروندان مشورت حقوقی ارائه می دهند.
وی افزود: اقدام دیگر ما اعطای وکیل معاضدتی به مردم یعنی کسانی که توانایی پرداخت حق الوکاله را ندارند، است. پس از مراجعه شهروندان و بررسی مدارکشان، کمتر از نیم ساعت به کسانی که توانایی گرفتن وکیل را ندارند، وکیل معاضدتی می دهیم.
این استاد دانشگاه، ادامه داد: کار دیگر ما کلینیکهای حقوق شهروندی است و در این کلینیکها، ما یکسری وکیل داوطلب داریم و این وکلای داوطلب، وکالت اطفال و بانوان در معرض خشونت را به طور رایگان برعهده می گیرند.
دکتر باقری، در پايان سخنان خود، با بیان اینکه دوره مدیریت رئیس اداره معاضدت قضایی کانون وکلای دادگستری به مدت دو سال است، خاطرنشان کرد: بنده خودم وکيل دادگستری و مدرس دانشگاه هستم و به جز چند کارمند کانون وکلای دادگستری مرکز مستقر در این اداره، هيچ وکیلی از جمله خودم، کمترین حقوقی دریافت نمی کنیم و دریافت اعتبار ناچيز سالیان سال تلاش و دوندگی ما هم از دولت، حتی کفاف مخارج اسنپ وکلای ما را هم نمی کند که آن را هم به ناچار هيچکدام از وکلای شرافتمند افتخاری ما دریافت نمی کنند.
معصومه امیری چیمه وکیل پایه یک دادگستری
سپیده دوست محمدی کارآموز کانون وکلا
بنا به این گزارش، در این نشست خبری معصومه امیری چیمه، وکیل پایه یک دادگستری و از وکلای فعال حوزه معاضدت قضایی، سپیده دوست محمدی، کارآموز کانون وکلای دادگستری مرکز، مشاور امور رسانه ای اداره رفاه کانون و مدرس فن بیان و گویندگی نیز حضور داشتند که دکتر سعید باقری ریاست اداره معاضدت قضایی را همراهی می کردند.
لازم به ذکر است، مقصود از معاضدت قضایی، مساعدت و یاری به کسانی است که بواسطه عدم کفایت دارایی یا عدم دسترسی به مال خود، قدرت پرداخت هزینه دادرسی و حق الوکاله را ندارند و در نتیجه نمی توانند به مراجع قضایی رفته و حق خود را بگیرند.
گفتنی است، ادارهٔ معاضدت قضائی، یکی از زیر مجموعههای کانون وکلای دادگستری در ایران است که وظیفهٔ آن ارائهٔ خدمات وکالتی و مشاورهٔ حقوقی رایگان به افراد نیازمندی است که توانائی پرداخت حقالوکالهٔ وکیل دادگستری را ندارند و این اداره که بدون دریافت بودجهٔ دولتی و با هزینه و توسط وکلای دادگستری اداره میشود، از سال ۱۳۱۵ و هم زمان با تصویب قانون وکالت، صورت قانونی به خود گرفته و در حال فعالیت میباشد.
عکس و خبر: کوروش جم