دکتر نجفی در گفتگوی حاشیه هشتمین نمایشگاه بینالمللی شیلات: چشم انداز رو به رشد صنعت شیلات و آبزی پروری را بر اساس منابع آبی کشور می بينم
مدیر واحد تحقیق و توسعه هلدینگ فرادانه گفت: در آبزی پروری در حوزه های آبی داخلی، با چالشهای گوناگونی روبرو هستیم؛ کمبودی که احساس می شود اینکه ما مثل سایر کشورهای دنیا که استفاده از تکنولوژیهای جدید و سیستم های مدار بسته جدید و قوی که آب را تصفیه می نمایند و دوباره وارد چرخه تولید می شود، متأسفانه نرفته ایم؛ اگر به این سمت نرویم، قطعا دچار مشکل می شویم.
به گزارش خبرنگار سایت اخبار کسب و کار، دکتر اسفندیار نجفی دکترای رشته تکثیر و پروش آبزیان و مدیر واحد تحقیق و توسعه هلدینگ فرادانه، عصر پنجشنبه ۱۵ آذرماه ۱۴۰۳، در حاشیه هشتمین نمایشگاه بینالمللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته، با خبرنگار تخصصی ما در غرفه گروه صنعتی فرادانه، در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران به گفتگو نشست.
دکتر اسفندیار نجفی دکترای رشته تکثیر و پروش آبزیان و مدیر واحد تحقیق و توسعه هلدینگ فرادانه
دکتر اسفندیار نجفی، دکترای رشته تکثیر و پروش آبزیان و مدیر واحد تحقیق و توسعه هلدینگ فرادانه، در ابتدای این گفتگو بيان داشت: ما نقش واحدهای تحقیق و توسعه در گسترش صنایع و به خصوص در گسترش صنعت آبزی پروری، را در سال ۹۱ در گروه صنعتی فرادانه تأسیس کرديم.
وی ادامه داد: کارهای گوناگونی انجام دادیم و باعث گسترش محصولات شرکت فرادانه شدیم که موجب شد بازارهای جدیدی ایجاد نمایم. این بازارهای جدید در زمانهای که ما به مشکل جدی برخورد کرده بوديم، توانست ما را نجات دهند.
مدیر واحد تحقیق و توسعه هلدینگ فرادانه، در ادامه اظهار داشت: در گسترش برند و برندهای شرکت و همچنين گسترش زیر مجموعه های شرکت که الان تبدیل به هلدینگ بزرگ شده ايم، توانستیم زنجیره ارزش خودمان را کامل نمائیم.
دکتر نجفی، افزود: در اصل به توسعه منابع انسانی تخصصی این صنعت و هلدینگ کمک کرديم.
وی پیرامون اقدامات مهم صورت گرفته در گروه صنعتی فرادانه، عنوان کرد: در واقع کارهای خوبی که در این سالها در این هلدینگ انجام شده، جذب فارغ التحصیلان رشته شيلات کشور بود که در دانشگاه های گوناگون تحصیل کرده بودند.
مدیر واحد تحقیق و توسعه هلدینگ فرادانه، در این باره افزود: آموزش دادیم که الان هر کدام از آنها مدیران نخبه این شرکت هستند و در واقع جذب نخبگان بیمانند این رشته را انجام دادیم.
دکتر نجفی، در ادامه گفت: صنعت آبزی پروری يک صنعت نوپا است، نسبت به صنایع دیگر؛ یک سری فرهنگسازی های دیگر لازم بود که باید انجام می شد.
وی تصریح کرد: ما کاری که امسال انجام داديم، یک کتابی بود که باید ترجمه می کرديم. کتاب بسیار با اهمیتی در زمینه تکثير و پرورش ماهیان خاویاری که البته صنعت بسیار جدیدی است.
مدیر واحد تحقیق و توسعه هلدینگ فرادانه، در ادامه پیرامون ايم موضوع توضیح داد: یک استادی را دو سال پیش از کشور روسیه دعوت کردیم. ایشان یک کتابی به نام “تشخیص و کاربرد سونوگرافی در مديريت مولدین خاویاری” داشتند که با اجازه کتبی ایشان این کتاب را ترجمه کرديم که امسال در نمایشگاه شيلات و در غرفه گروه صنعتی فرادانه با حضور متخصصان و فعالان این رشته رونمایی شد.
دکتر نجفی افزود: امیدوارم که این کتاب بتواند به مدیریت مولدین خاویاری و کارشناسان و فعالان این صنعت کمک کند و باعث بهبود کیفیت گوشت خاویار شود.
وی در ادامه خاطرنشان نمود: البته در آینده نزدیک هم چند کتاب در این ایوندها در دست ترجمه داریم که تصمیم داریم با هدف فرهنگسازی و ایجاد مطالب علمی و توسعه زیرساخت های صنعت آبزی کشور رونمایی نمائیم.
مدیر واحد تحقیق و توسعه هلدینگ فرادانه، در پايان سخنان خود، پیرامون چشم انداز صنعت شیلات و آبزی پروری کشور بيان داشت: چشم انداز رو به رشد را بر اساس منابع آبی کشور می بينم. ما در دوره خشکسالی هستیم. دچار کم بارشی باران در استانهایی همچون چهارمحال بختیاری و به ویژه استانهای آبزی پروری هستیم. در آبزی پروری در حوزه های آبی داخلی، با چالشهای گوناگونی روبرو خواهیم بود. کمبودی که احساس می شود، ما مثل سایر کشورهای دنیا که استفاده از تکنولوژیهای جدید و سیستم های مدار بسته جدید و قوی که آب را تصفیه می نمایند و دوباره وارد چرخه تولید می شود، متأسفانه نرفته ایم؛ اگر به این سمت نرویم، قطعا دچار مشکل می شویم. هر چند طی این سالهای اخیر، اقداماتی در حوزه توسعه آبزی پروری دریایی صورت گرفته، ولی کافی نبوده است. ما قطعا اگر به سمت فناوری، استفاده از دانش روز و بهره مندی از تکنولوژی و تجهیزات آبزی پروری نرویم، در این چرخه دچار آسیب خواهیم شد.
هلدینگ فرادانه تولید کننده تخصصی خوراک آبزیان
شرکت فرادانه با بیش از ۳۰ سال تجربه در صنعت آبزیان، به عنوان اولین و بزرگترین زنجیره ارزش تامین پروتئین آبزیان در خاورمیانه شناخته شده است. شرکت فرادانه با تلاش موفقیت آمیز در عرصه صنعت تولید خوراک آبزیان به وسیله بهره گیری از تکنولوژی های روز دنیا، تجهیزات پیشرفته و نیز تخصص و دانش متخصصین این صنعت موفق به تولید خوراک های متنوع و با کیفیت برای انواع گونه های آبزیان با توجه به نیاز و شرایط هر گونه، گردیده است. فرادانه با عرضه باکیفیت ترین محصولات به مشتریان در کمترین زمان ممکن تلاش خود را برای افزایش بیش از پیش رضایت مشتریان و همچنین افزایش سهم خود از بازار خوراک آبزیان ایران و منطقه ادامه خواهد داد.
فرادانه در راستای تعهدی که به توسعه صنعت آبزی پروری کشور دارد، با رعایت عالی ترین سطوح استانداردهای ملی و جهانی، تغذیه آبزیان به روشی ایمن، مسئولانه و پایدار و همچنین کمک به افزایش رونق در کسب و کار مشتریان را رسالت خود می داند. این شرکت با ایمان و اعتقاد راسخ به نقش دانش و تحقیق در توسعه صنعت خود ، بخشی از منابع خود اعم از منابع مالی، زیر ساختی و نیروی انسانی را به دپارتمان تحقیق و توسعه به منظور ایجاد نوآوری و بهبود مستمر در سازمان اختصاص داده است و تلاش می کند با انجام تحقیقات و پژوهش های علمی، ارتباطات موثر با نهادهای علمی-پژوهشی کشور و دنیا و کمک و تجربه متخصصان و مشاوران خود بهترین تضمین برای رویارویی با تمام چالش ها و فرصت های جدید و تغذیه نسل آینده به روش پایدار را ارائه نماید.
هلدینگ فرادانه در یک نگاه
گروه صنعتی فرادانه با بیش از ربع قرن تجربه در صنعت آبزیان، بزرگترین و کامل ترین زنجیره ارزش تامین پروتئین آبزیان در خاورمیانه است. این شرکت با تلاش مضاعف در عرصه صنعت تولید خوراک آبزیان و با بهره گیری از تکنولوژی روز و تجهیزات پیشرفته و نیز تکیه بر دانش متخصصین صنعت تولید خوراک آبزیان، موفق به تولید خوراک های متنوع و با کیفیت، برای انواع گونه های آبزیان شده است.
آدرس دفتر مرکزی:
تهران، خیابان آزادی، تقاطع اسکندری شمالی، ساختمان ۲۴۱، طبقه ۱۰، واحد ۲
تلفن: 10 – 66571600 21 98+
فکس: 66571611 21 98+
آدرس کارخانه:
شهرکرد، شهرک صنعتی، انتهای خیابان کوشش غربی
تلفن: 8-33348677 38 98+
بنا به این گزارش، آیین افتتاحیه هشتمین نمایشگاه بینالمللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته (IFEX 2024)، صبح سهشنبه ۱۳ آذرماه ۱۴۰۳، با حضور سید حسین حسینی معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران، دکتر علیرضا رفیعیپور معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور، دکتر عبدالعلیزاده نماینده رئیسجمهور در هماهنگی اجرای سیاستهای کلی توسعه دریامحور، دکتر صدیف بیکزاده عضو هیأت مدیره و سرپرست شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی جمهوری اسلامی ایران، به همراه نمایندگان کمیسیون کشاورزی مجلس، جمعی از سفرای خارجی و اصحاب رسانه، در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شد.
این نمایشگاه در فضایی به وسعت ۷ هزار متر مربع، شامل سالنهای ۱۸، ۳۵، ۳۸A، ۳۸B و فضای باز برگزار میشود و میزبان ۱۲۵ شرکت داخلی و ۳ شرکت خارجی از کشورهای چین و ترکیه است.
در این رویداد انواع محصولات و تجهیزات مرتبط با صنعت شیلات و آبزیان به نمایش گذاشته شده است. از جمله کالاهای ارائهشده در این رویداد میتوان به توزیع کنندگان و ارائه دهندگان تجهیزات پرورش و نگهداری آبزیان، تولیدکنندگان غذاهای دریایی و کنسرو، ارائهدهندگان تجهیزات ماشینآلات آبزیپروری و فرآوردههای دریایی اشاره کرد.
این رویداد فرصت مناسبی برای فعالان این صنعت فراهم کرده است تا با جدیدترین فناوریها و محصولات آشنا شوند و ارتباطات تجاری خود را توسعه دهند.
صنعت شیلات برای کشور ما به دلیل وجود دریاها بسیار اهمیت دارد و شرکتها و سازمانهای بسیاری در ۴۰ سال اخیر به این موضوع پرداختهاند و دستاوردهای چشمگیری نیز بدست آوردهاند.
اهداف هشتمین نمایشگاه بین المللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته (IFEX 2024) عبارتند از:
معرفی پتانسیلهای صنعت شیلات
ارتقا علم و دانش این صنعت در تمامی ابعاد از جمله تولید و بازاریابی
فراهم کردن زمینه اشتغال برای دوستداران و فعالان این صنعت بهخصوص دانشجویان
معرفی پیشرفتها و دستاوردهای صنعت شیلات در سطح داخلی و خارجی
بهبود سیستم توزیع این صنعت
بهبود ارتباطات تجاری این صنعت
تبادل اطلاعات
توسعه همکاریها در عرصه اقتصاد
فرهنگ سازی مصرف بهینه غذاهای دریایی
ایجاد بستر صادرات برای شرکتهای تولیدکننده
در هشتمین نمایشگاه بین المللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته، تولیدکنندگان و فروشندگان تجهیزات صیادی، تولیدکنندگان و فروشندگان تجهیزات پرورش و نگهداری آبزیان، تولیدکنندگان خوراک آبزیان، تولیدکنندگان ماشین آلات حمل و نقل و انتقال آبزیان و فرآوردههای شیلاتی، تولیدکنندگان و ارائه دهندگان تجهیزات و ادوات تصفیههای آب، پرورش دهندگان جلبک و زالو، پرورش دهندگان بچه ماهی و آبزیان، تولیدکنندگان ماشین آلات و صنایع پرورش ماهیان زینتی و تجهیزات آکواریوم و … حضور دارند و دستاوردها و خدمات خود را به نمایش میگذارند.
گروه تجارت و اطلاعات کوشا (ITG) مجری هشتمین نمایشگاه بین المللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته است.
هشتمین نمایشگاه بین المللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته تهران، به مدت ۴ روز از تاریخ ۱۳ الی ۱۶ آذر ماه ۱۴۰۳، در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برپا است. عموم علاقمندان می توانند از این رویداد در ساعات ۸ صبح الی ۱۶ عصر بازدید به عمل آورند.
خبرنگار: کوروش جم