نوری در آیین پرده برداری از تندیس ابوعلی سینا دانشمند بزرگ ایرانی به عنوان نماد فرهنگی منطقه: منطقه ۱۳ به مفاخر ملی و شهدای خود افتخار می کند
شهردار منطقه ۱۳ تهران گفت: این منطقه همواره به مفاخر علمی و شهدای خود مفتخر بوده و در راستای معرفی آنان، اقدامات متعددی؛ از جمله نصب تندیسهای مشاهیر و قهرمانان ملی را در دستور کار خود قرار داده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی سایت اخبار کسب و کار، آیین رونمایی از تندیس شیخالرئیس ابوعلی سینا، دانشمند بزرگ ایرانی، به عنوان نماد فرهنگی منطقه ۱۳ تهران، صبح امروز یکشنبه ۲۶ اسفندماه ۱۴۰۳، با حضور دکتر محمد رئیس زاده، رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور، امیر محمد نوری، شهردار منطقه ۱۳، مجتبی فتحی معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه ۱۳، جمعی از مدیران شهری، شهروندان و اصحاب رسانه، در خیابان پیروزی جنب ایستگاه مترو ابن سینا برگزار شد.
امیر محمد نوری شهردار منطقه ۱۳
امیر محمد نوری، شهردار منطقه ۱۳، در آیین پرده برداری از این تندیس اظهار داشت: این منطقه همواره به مفاخر علمی و شهدای خود مفتخر بوده و در راستای معرفی آنان، اقدامات متعددی؛ از جمله نصب تندیسهای مشاهیر و قهرمانان ملی را در دستور کار خود قرار داده است.
وی با اشاره به نصب تندیسهای سردار رشید اسلام، شهید قاسم سلیمانی و شهدای دفاع مقدس در منطقه افزود: این منطقه همواره تلاش کرده تا یاد و خاطره این عزیزان را زنده نگه دارد.
شهردار منطقه ۱۳، به پروژههای عمرانی و فضای سبز منطقه نیز اشاره کرد و گفت: در زمستان امسال، چندین طرح مهم در منطقه اجرا شد که از جمله آنها میتوان به بهره برداری رفیوژ میانی خیابان پیروزی اشاره کرد.
نوری در پايان افزود: همچنین در حوزه فضای سبز، حدود ۱۷ هزار اصله درخت و نهال در بوستان جنگلی سرخه حصار کاشته شد البته در این راستا، به دلیل مبارزه با آفات و حفظ سلامت فضای سبز محدوده بوستان مذکور، حدود چهار هزار و ۵۰۰ درخت آلوده به آفات نیز حذف شدند با این وجود، تا پایان سال، مجموع درختان کاشتهشده به ۲۵ هزار اصله خواهد رسید.
دکتر محمد رئیس زاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور
دکتر محمد رئیس زاده، رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور، در آیین رونمایی از تندیس ابوعلی سینا گفت: از شهرداری منطقه ۱۳ برای این اقدام ارزشمند سپاسگزاری می کنم و امیدارم، بر اهمیت معرفی مفاخر علمی و فرهنگی کشور به نسل جوان بکوشیم.
وی با اشاره به جایگاه جهانی ابنسینا در علم پزشکی و فلسفه، گفت: به نوشته جورج ساتون در کتاب تاریخ علم، ابنسینا یکی از بزرگترین دانشمندان همه ادوار تاریخ است همچنین کتاب قانون او بیش از ۶۰۰ سال در دانشکدههای پزشکی اروپا مرجع علمی بوده است.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور، تاکید کرد: معرفی این مفاخر، موجب تقویت روحیه ملی و همبستگی اجتماعی خواهد شد.
مرامعلی نوری هنرمند مجسمهساز و خالق تندیس بوعلی سینا
مرامعلی نوری، هنرمند مجسمهساز و متخصص در احجام و شباهت سازی چهره، در حاشیه این آیین گفت: خوشبختانه شهرداری منطقه ۱۳ با ساخت این تندیس از بوعلیسینا که یکی از مهمترین شخصیتهای علمی ایرانی است، موافقت کرد و بنده با بهره گرفتن از نظرات کارشناسی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، سعی کردم اثر نهایی، شبیهترین چهره به تصویرسازی استاد ابوالحسن صدیقی از بوعلی باشد.
وی افزود: با توجه به اینکه ابنسینا از نظر جسمی و روحی قوی بوده و در تواریخ نیز ذکر شده است؛ این مسئله در ساخت مجسمه مد نظر قرار گرفت.
خالق تندیس ابوعلی سینا، در پايان تصریح کرد: در این تندیس مچ دستان قوی او نشانهای از قدرت جسمانی و نیز همت بلند او برای خدمت به بشریت است. موج و حرکتی که در لباس و نوع ایستادن مجسمه وجود دارد، نشانهای از مهاجرتهای پیدرپی بوعلی برای تحقیق و پژوهش است.
بنا به اين گزارش، در این آیین، ضمن اجرای زیبا و حماسی گروه مارش نظامی، از تندیس اسطوره علم و هنر ایران، بوعلیسینا، در کنار ایستگاه متروی ابنسینای خیابان پیروزی تهران پردهبرداری شد.
شروع آیین رونمایی، با اجرای گروه مارش همراه بود و فضایی سرشار از شور و افتخار ملی را برای این رویداد فرهنگی، علمی و زیباسازی رقم زد.
شهردار منطقه ۱۳ تهران، در این آیین با اهدای لوح تقدیر از مرام نوری، هنرمند سازنده تندیس شیخ ابوعلی سینا و مظفری، هنرمند کارگاه مجسمهسازی شهرداری منطقه ۱۳، برای همکاری در این پروژه فرهنگی تجلیل کرد.
گفتنی است، هدیه مدیریت شهری منطقه ۱۳ به پایتخت، در آستانه سال جدید، تندیس بوعلی سینا، نمادی از افتخار ملی و یکی از بزرگترین دانشمندان تاریخ ایران و جهان اسلام، با حضور مسئولان رونمایی شد.
عکس و خبر: کوروش جم