هرمزی در نشست خبری با اصحاب رسانه: هر کیلومتر مترو ۵۵ میلیون یورو ارزش دارد
معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران گفت: حال تاکسیرانی هم خوب نیست. ۵۰ درصد تاکسی ها فرسوده اند. ۸ هزار تاکسی بنزینی فرسوده در این دوره بازسازی شدند. ۱۷۵۲ دستگاه تاکسی برقی نیز از ابتدای ماه جاری به شهر تهران اضافه خواهد شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی سايت اخبار کسب و کار، نشست خبری محسن هرمزی معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران، عصر امروز شنبه ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۳، در سالن جلسات ساختمان معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران برگزار شد.
محسن هرمزی معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران
محسن هرمزی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران، در ابتدای این نشست خبری گفت: در سالی که گذشت یکی از مهم ترین موضوعاتی که قول داده بودیم، اقدامات ویژه برای کاهش آلودگی هوا و برقی سازی بود. در اسفندماه جاری با حضور رئیس جمهوری اولین فاز بسته برقی سازی را رونمایی کردیم. همینطور در حوزه نوسازی ناوگان مترو وعده هایی دادیم که رقم خورد.
معاون شهردار تهران، با پرداختن به احداث ایستگاه های جدید مترو که هر ساله در اسفندماه بهرهبرداری می شود، گفت: دوشنبه نیز یکصد و شصتمین ایستگاه مترو به جمع ایستگاههای پایتخت اضافه خواهد شد. ۳۹ کیلومتر خط، ۱۸ ایستگاه و ۲۰ ورودی جدید از دستاوردهای این دوره از مدیریت شهری است.
وی با تاکید بر اینکه هر کیلومتر مترو ۵۵ میلیون یورو ارزش دارد، تصریح کرد: تکمیل خطوط را در دست اقدام داریم. وعده ما تکمیل خطوط ۷گانه تا پایان سال بود؛ به دلیل شرایط دولت و اتفاق شهادت شهید رئیسی کمی این اقدام با تاخیر مواجه شد و مابقی ایستگاه ها با وقفه سه ماه از تزریق اوراق مشارکت مترو، خردادماه تکمیل خواهد شد.
هرمزی خاطرنشان کرد: کار ویژه دیگر احداث خطوط ۴ گانه بعدی است؛ برای خط ۱۰، دستگاه اول ۷۰۰ متر حفاری کرده و دستگاه دوم هم در حال مونتاژ است که از آن طرف سال کارش شروع می شود. دستگاه سوم هم در سال بعد ملحق خواهد شد. مجموعا این سه خط ۱۴۰ کیلومتر مسیر به شهر تهران اضافه خواهد کرد.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران، در بخش دیگر گفت: از ابتدا اشاره کرده بودیم که برای تست تراموا وارد شده و چنانچه تست مثبت باشد، امکان اینکه در شبکه استفاده کنیم، پس از تایید شورای شهر اقدام خواهیم کرد.
هرمزی، اظهار داشت: علاوه بر مطالعه نظری و نظر مشاوران جهت ضرورت انجام، شهرداری با کمک مجموعه های خارج از کشور و وزارت خارجه توانستیم دو رام قطار را برای تست به شکل امانت وارد کنیم. تست های متعدد انجام شد چون باطری ها اورهال شده بود تا عملکرد را بسنجیم البته شبیه سازی با کیسه شن (با مسافر و بدون مسافر تست انجام شد) البته بنا داریم پس از نوروز با مسافر واقعی تست صورت گیرد لذا نتایج تست موفقیت امیز بود و جمع بندی با کمیسیون عمران شورا انجام می شود تا قرارداد تولید انبود با قرارگاه خاتم داشته باشیم.
معاون شهردار تهران اضافه کرد: ۴۳۹ دستگاه واگن در این دوره اورهال شده که رشد ۱۸۰ درصدی داشته است. تا پایان امسال ۲ رام دیگر نیز به این رقم اضافه خواهد شد. در مورد قرارداد واگن متروی تهران نیز که از سوالات مهم خبرنگاران است؛ باید بگویم قول دادیم که ۳ رام قطار ملی را اضافه کنیم. قطار اول در شرکت ساخته شده و در حال تست است و قرار بود افتتاح کنیم که به دلیل ترافیک کاری به بعد عید فطر موکول می شود.
وی با بیان اینکه سیستم ART در دنیا جایگزین ترامواهای برقی شدند، گفت: این مد در دنیا مورد بهره برداری قرار گرفته است؛ زیرساخت ریلی نیاز ندارد. حجم مسافر بیشتر از بی-آر-تی و کمتر از مترو، سهولت عملکرد، هوشمند و کنترل با سیستم سیگنالینگ از جمله ویژگی اینهاست. قرار بود ۲ رام قطار چرخ لاستیکی در تهران تست کنیم. این قطارها به عنوان نمونه قرار شد وارد پایتخت بشود. بنابراین دست دوم بودن اینها چون امانتی و برای تست بودن اهمیتی نداشت. پس اساسا مبلغی برای آن پرداخت نشده بود.
هرمزی، درباره سه واگنه یا چهار واگنه بودن، آغاز کار را با چهار واگن دانست و ابراز داشت: قطارها استفاده شده هستند و حتی باتری اورهال شده است، پس موضوع این است که امانت در اختیار ما بود. در ابتدای دوره وضع شرکت انوبوسرانی خوب نبود، ۸۶۰ اتوبوس شاغل در خط داشتیم، حال اتوبوسرانی خوب نبود یکی از اقدامات حجم انبوه سفارش اتوبوس بود سه هزار و چهل دستگاه از محل تولید داخل قرارداد کردیم قرارداد ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی با چین داشتیم؛ اما الان ۱۴۹۸ دستگاه اتوبوس از سوی شهرداری نوسازی شد، ما در دوره گذشته اتوبوسرانی ۱۳۰ دستگاه نوسازی داشت.
هرمزی ادامه داد: ما یک رشد ۲۵۰ درصدی در نوسازی ناوگان اتوبوسرانی داشتیم یعنی ماهی ۴۰ دستگاه، در تاکسیرانی هم ۷۹۰۳ دستگاه تاکسی بنزینی را طب دو سال نوسازی کردیم ۱۷۲ دستگاه تاکسی برقی را از کمک صمت و خودرو سازان داشتیم.
وی حدود قیمتی تاکسی ها را یک میلیارد و هفتصد میلیون تومان دانست و گفت: فراخوان ثبت نام را از هفته جاری داریم، (از هفته آینده فراخوان واگذاری تاکسیها منتشر خواهد شد. اولویت واگذاری در واقع رانندگان تاکسیهای فرسوده هستند. مبلغ وام یک میلیارد و دویست میلیون تومان با سود صفر درصد و مبلغ اسقاط خودرو حدود ۱۴۰ میلیون تومان است. قیمت خودرو یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان است که مابقی باید از سوی راننده تامین بشود.)قیمت تاکسی در چین سی هزار یورو بود؛ اما ما ۲۱ هزار یورو خریدیم، ما نهضتی را در برقی سازی آغاز کردیم، تا پایان سال آتی پایانه امام خمینی را تا خرداد و پایانه کیانشهر و نوبنیاد را به ایستگاههای قبل می افزاییم. تا دچار مشکل برق نباشیم.
هرمزی ادامه داد: حال تاکسیرانی هم خوب نیست. ۵۰ درصد تاکسی ها فرسوده اند. ۸ هزار تاکسی بنزینی فرسوده در این دوره بازسازی شدند. ۱۷۵۲ دستگاه تاکسی برقی نیز از ابتدای ماه جاری به شهر تهران اضافه خواهد شد.
معاون شهردار تهران گفت: در رویداد هوای پاک که با حضور رئیس جمهور انجام شد مدلی برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی در تهران و سایر کلانشهرها تعریف شد. دکتر پزشکیان پای کار آمدند. یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان وام صفر درصد از محل مبلغی که راننده باید برای خرید تاکسی برقی پرداخت کند را می پردازیم. حدود ۲۰۰ میلیون هم مبلغ اسقاط تاکسیهاست. از هفته کاری فراخوان ثبت نام را به تاکسیرانان اعلام می کنیم. قیمت تاکسی ۳۰ هزار یورو هزینه این تاکسی برآورد شده که برای رانندگان یک فرصت مناسب است. بعد از ۵ سال معادل یک باتری نو را به صورت رایگان به رانندگان تحویل خواهیم داد و نگرانی از بابت اورهال باتری نخواهیم داشت.
وی با بیان اینکه چند سالی بود که پردیس شرق خوابیده بود، گفت: علاوه بر شروع کار و سرویس دهی هوشمند به مردم مجموعه مترو نیز مکلف شد ۲ ایستگاه را در قالب طرح توسعه از فرهنگسرا تا شرق جدید را توسعه بدهد.
هرمزی ادامه داد: در حوزه پارکینگ های محله ای نیز نهضت پارکینگ سازی داشتیم. همچنین ۲ کار ویژه دیگر در دست اقدام بود؛ در منطقه ۵ پارک حاشیه هوشمند را انجام دادیم و در سال آینده مناطقی که برای این امر قرارداد داریم مناطق میانی هستند که فضای پارک حاشیه ای هوشمند در آنها احداث خواهد شد. همینطور عملیات احداث پارکینگ جوادیه و گلستانی نیز انجام خواهد شد.
وی اضافه کرد: مجموعه مترو تهران مکلف شد دو ایستگاه را از فرهنگسرا تا پردیس مسافری شرق را در طرح توسعه داشته باشیم.
وی با بیان اینکه تمامی مراکز معاینه فنی ما اورهال شد آن را از کارهای ارزنده شهرداری دانست. تعمیرگاه خودرو بانوان در آبشناسان فعال است.
معاون شهردار تهران، با بیان اینکه وضعیت دوربین ها نابسامان بود و امروز شرایط بهتر است، گفت: در حوزه دوربین های کنترل آلودگی ۱۰۰ درصد نوسازی انجام دادیم. قراردادی با پلیس راهور انجام دادیم که پیامک هم برای مردم برود. بنابراین دوربین های طرح آلودگی هوا کاملا نوسازی شد. دوربین های نظارتی نیز تا خرداد ماه آینده ۱۰۰ درصد نوسازی خواهند شد. همچنین ۳۰۰ سامانه اضافه می شوند و تمامی معابر تحت پوشش قرار خواهند گرفت.
معاون شهردار تهران ادامه داد: تغییر و رفرم یک موضوع سخت است و بعضا با ممانعت روبرو می شویم. تا جایی که می شد ایجاد زیرساخت ها را در دست اقدام داریم، سد این موضوع در کشور شکسته خواهد شد و با اضافه شدن زیرساخت های بعدی مشکل رانندگان حل خواهد شد. بنابراین فرهنگ سازی و پای کار آوردن سایر نهادهای ذی ربط در این امر اثرگذار است.
وی در ادامه گفت: شهرداری در ازای اسقاط تاکسی ها معادل ۸۰ میلیون تومان بلاعوض کنتور شخصی در منازلشان نصب میکند. وزارت نیرو متعهد ایجاد انشعاب شد و شهرداری هزینه های آن را تقبل کرد.
هرمزی در پاسخ به این سوال که ریشه ترافیک در پایتخت را چه می دانید و چرا شهرداری بودجه خود را صرف ساخت معابر بزرگراهی میکند، گفت: این سوال مخالفین و موافقین زیادی دارد. مقوله ای کارشناسی است؛ اینکه رمپ و لوپ هایی که اجرا نشده بود را اجرا کنیم در مطالعات ترافیکی ضرورت دارد. ولی اینکه آیا اضافه کردن خیابان کمکی به ترافیک می کند، نه اینطور نیست. اگر خیابان را دو طبقه کنیم هم مشکل نمی شود. باید توجه خود را معطوف به حمل و نقل عمومی کنیم. همانطور که شهرداری توجه خود را به این بخش معطوف کرد. قیمت سوخت از بطری آب معدنی کمتر است و مردم با دسترسی راحت تر به سفر درون شهری می پردازند. این یک سرمایه ملی برای کشور ماست باید دستاندرکاران کمک های ویژه ای انجام بدهند. این نیازمند گسترش فرهنگ عدم استفاده از خودروی شخصی است.
معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران، در پايان سخنان خود گفت: اساسا تا وقتی که موتورسیکلت را با وام های زیاد به مردم می دهیم و بدون ضامن موتورسیکلت بنزینی در اختیار شهروندان قرار میگیرد؛ سازنده بابت برقی حاضر به تسهیلات نیست. اگر قرار بر نوسازی است باید در تمامی رده ها باشد. شهرداری تا یک جایی می تواند پای کار باشد. در سال آینده موتورهای برقی نیز وارد فاز برقی سازی می شوند. در حال هم اندیشی برای جایگاه شارژ موتورها هستیم. این موتورها با تسهیلات ۵۰ چدرصدی بلاعوض از سمت وزارت نفت در اختیار خریداران قرار خواهد گرفت. در ۴ ماهه اول سال آینده ۱۰ هزار دستگاه موتورسیکلت برای تهران در نظر گرفته شده است.
خبرنگار: کوروش جم