حال خودروسازی کشور اصلا خوب نیست!/ افزایش نارضایتی از قیمت و کیفیت خودروهای ساخت داخل
با انتصاب رئیس جدید ایدرو حال این سوال مطرح است که تکلیف کوتوله های خودروسازی چه می شود؟ کوتوله هایی که نه شخصیت مدیریتی دارند و نه تخصص مدیریتی.
به گزارش سايت خبری اخبار کسب و کار، بالاخره بعد از یک ماه گمانه زنی پشت در اتاق اول، چشم کیان خودروسازی به جمال منتخب ملت روشن شد و رنج دوران کوتوله ها به پایان رسید. اتفاقی که فرشاد مقیمی را بر کرسی ریاست ایدرو نشاند. ولی این انتصاب در حالی رخ داد که حال خودروسازی اصلا خوب نیست؛ «افزایش نارضایتی از قیمت و کیفیت خودرو»،«کاهش تولید خودرو و افزایش خودرو ناقص»،«افزایش زیان انباشته»،«تبعید، اخراج مدیران باسابقه خودروسازی»،«استخدام دهه هفتادی ها و مشاوران بی تجربه سیاسی»،«بحران نقدینگی و مدیرت آشفته منابع مالی»و«افزایش نارضایتی در بدنه کارگری».
این واقعیت ها تنها بخش کوچک و عیان مصیبت های کنونی خودروسازی است که در کنار چالش های پنهانی از جمله «کم فروشی قطعه سازان، زدوبندهای مخفیانه مدیران عامل ، ارتباط دلاری کارشناسان خودروسازی با قطعه سازان، غیرشفاف بودن منابع خودروسازان در دفاتر خارجی»خبر از یک وضعیت بحرانی در صنعت خودرو می دهد.
وضعیتی که بخشی از آن به دلیل چالش های ساختاری است و بخش قابل توجهی از آن نیز به مدیریت خودروسازان بر می گردد. مدیریتی که بعد از یک دوره روشن در ثبت رکوردهای تولید خودرو و کاهش خودروهای ناقص، به دست کوتوله های لابی من افتاده که با اتوبوس دیزلی به سمت جاده مخصوص سرازیر شده و همه جا را تصاحب کرده اند.
اینکه بعد از یک دوره عمرانی، یک بازنشسته چوب لای چرخ خودروسازی می کند و هم نشین دلال زاده انگلیسی می شود؛
اینکه مدیر مالی در تامین نقدینگی شرکت ها حیران مانده و حقوق را از جیب این و آن می پردازد؛
اینکه یک ویزیتور بله قربان گو فیروزه ای، خودروسازی را با چاله میدان اشتباه می گیرد و ادای معلم قدیمی خودروسازی را درمی آورد؛
اینکه سهم مدیران ارشد با روزمه حقوق، کامپیوتر، ادبیات و جغرافیا بیشتر از مدیران فارغ التحصیل از شریف و امیرکبیر می شود؛
اینکه همکلاسی ملت بعد از کوتوله ملت در حال سرمایه گذاری بر روی باند اسلامشهر است؛
اینکه یک جوان تازه به دوران رسیده موفقیت را در امداد از مشاوران سیاسی می بیند؛
اینکه آقازاده معروف شهری، خودروسازی را فدای روابط سیاسی خود می کند؛
اینکه مجوز چند هزار خودرو به فروش می رسد بدون آنکه ثبت سفارش شده باشد؛
اینکه مدیری از نژاد ترک با قدرت لابی هم نشین دامادزاده معروف می شود؛
اینکه جوان خام، پا در جای پای سید کاشان می گذارد؛
اینکه فامیل دور با سرمایه کارکنان کامپیوتر بازی می کند؛
اینکه یک زن به یکباره سوگلی هیئت مدیره در دوران روابط پرمهر می شود؛
اینکه مدیر روسی بابت سفر لاکچری حق ماموریت علی الحساب ۵ هزار دلاری میگیرد؛
اینکه پیمان غیر امین در آسمان جاده مخصوص ستاره دار می شود؛
همگی نشان از کودتای کوتوله ها است با مجاهدانه بخش های حیاتی خودروسازی را تصرف کرده اند و نتایج کارشان نیز صدای همه را درآورده است. قاعدتا اگر قرار است رئیس جدید ایدرو با همین افراد در جاده مخصوص خودروسواری کند قطعا نه خود و نه وزیر صمت آینده روشنی در دولت چهاردهم نخواهند داشت و عزل خواهند شد.
منبع: خط بازار
انتشار خبر: کوروش جم