دکتر حسین خلج در نشست خبری جشن شصتمین سالگرد تأسیس دانشکده مهندسی برق شریف: برگزاری جشن شصتمین سالگرد تاسیس دانشکده بار معنوی زیادی را بر دوش برگزارکنندگان میگذارد
رئیس دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف گفت: در حال حاضر حدود ۲۰۰ نفر از فارغالتحصیلان دانشکده برق در بهترین دانشگاههای دنیا در آمریکا، اروپا، کانادا و سایر کشورهای پیشرفته به عنوان استاد مشغول به کار هستند.
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه سایت اخبار کسب و کار، نشست خبری جشن شصتمین سالگرد تاسیس دانشکده مهندسی برق دانشگاه شریف، صبح امروز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، با حضور دکتر بابک حسین خلج، رئیس دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف و جمعی از اصحاب رسانه، در مجتمع خدمات فناوری شریف(دکتر روستا آزاد) برگزار شد.
دکتر بابک حسین خلج رئیس دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف
دکتر بابک حسین خلج، رئیس دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف. در ابتدای این نشست خبری گفت: دانشکده مهندسی برق یکی از قدیمیترین دانشکدههای دانشگاه صنعتی شریف است.
وی افزود: این دانشکده در حالی شصت سالگی خود را جشن میگیرد که همانند دانشکدههای مشابه و پیشرو در جهان خود را به مفاهیم سنتی برق و الکترونیک محدود نکرده و هماکنون در حوزههای بسیار متنوعی فعال است.
رئیس دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف، تصریح کرد: در واقع این گستره، از زمینههایی که به اصطلاح روی مبانی ریاضی و تحلیلهای ریاضی عمیق تمرکز دارند، مانند حوزه رمزنگاری و تئوری اطلاعات و علوم کامپیوتر، تا حوزههای کاملا فیزیکی و ساختی، مانند حوزههای میدان، الکترونیک، نیمههادی، خودرو برقی و مواردی مانند انرژیهای تجدیدپذیر، کوانتوم، علوم اعصاب و هوش مصنوعی را پوشش میدهد.
دکتر حسین خلج، با اشاره به دستاوردهای شصت سال تلاش در دانشکده مهندسی برق شریف گفت: در حال حاضر حدود ۲۰۰ نفر از فارغالتحصیلان دانشکده برق در بهترین دانشگاههای دنیا در آمریکا، اروپا، کانادا و سایر کشورهای پیشرفته به عنوان استاد مشغول به کار هستند.
وی افزود: همچنین، حدود ۲۵۰ نفر از فارغالتحصیلان نیز در دانشگاههای داخل کشور استاد هستند؛ یعنی در مجموع حدود ۵۰۰ نفر از فارغالتحصیلان ما به طور جدی در حوزه آکادمیک در داخل و خارج از کشور فعالیت دارند. از دیگر سو، حدود یازده هزار فارغالتحصیل در دورههای کارشناسی ارشد و دکترا داشتهایم که بالاترین تعداد فارغالتحصیل در بین تمامی رشتههای مهندسی کشور و در بین تمامی دانشگاهها است و این افراد در مجموعههای صنعتی، آکادمیک و تحقیقاتی داخل و خارج از کشور فعالیت جدی دارند.
رئیس دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف، با اشاره به حجم بالای تدریس و پژوهش در دانشکده، افزود: رویکرد خاصی که دانشکده مهندسی برق را از سایر دانشکدهها متمایز میکند، بخش پژوهشی و آزمایشگاهی آن است. این دانشکده در مقایسه با سایر دانشکدههای مهندسی دانشگاه شریف، از جمله بیشترین تعداد آزمایشگاهها یعنی حدود شصت آزمایشگاه دارد که البته نیارمند توسعه و تجهیز هرچه بیشتر آنها هستیم.
دکتر حسین خلج، با تاکید بر اینکه برگزاری جشن شصتمین سالگرد تاسیس دانشکده بار معنوی زیادی را بر دوش برگزارکنندگان میگذارد، گفت: هدف اصلی ما ایجاد ارتباط بین فارغالتحصیلان و شبکهسازی برای آنان بهعنوان مهمترین رکن دانشکده است. درهمین راستا برنامه مستندسازی تاریخچه دانشکده نیز در دست اجرا است تا دستاوردهای بسیار مهمی که هم در زمینه علمی و هم در زمینه پرورش نیروی انسانی داشتهایم را مستندکرده و بهتدریج در سال جاری منتشر نماییم.
دکتر حسین خلج، ضمن دعوت از فرهیختگان و دانشگاهیان برای حضور در این مراسم، به کمبودهایی که همه مراکز علمی و از جمله این دانشکده با آن روبهرو هستند، اشاره کرد و گفت: در حالیکه کیفیت آموزشی و دانشجویی ما قطعا بین کشورهای منطقه سرآمد است، میبینیم که تعدادی دانشگاه تازه تأسیس در امارات، قطر و عربستان از نظر بودجههای تحقیقاتی وضعیت بسیار بهتری از دانشکده برق شریف دارند و به جاذبههایی برای پژوهش در حوزههای کلیدی در منطقه تبدیل شدهاند. حال آنکه پژوهشهای بهروز و تدوین سرفصلهای جدید آموزشی از جمله دروسی که در رابطه با حوزههای کوانتوم و علوم اعصاب و یا حوزههای میان رشتهای مدیریت و کارآفرینی و انتقال فناوری در مهندسی برق به تازگی ارائه شدهاند، نشان از توجه ما به گسترههای جدید دانش مهندسی برق است که در دانشگاههای منطقه نیز کمنظیر است.
وی در ادامه افزود: در این شرایط، کمبود فراوان بودجه دانشگاه و دانشکده کار تجهیز آزمایشگاهها و فضاهای آموزشی را با کندی و دشواری روبهرو کرده است. هرچند این دانشکده همواره از حمایتهای حامیان غیردولتی نیز برخوردار بوده، اما قطعا به توجه گستردهتری در این بخش نیاز است تا بتوان از نگاه استراتژیک کشورعزیزمان را در قیاس با کشورهای منطقه در سطح قابل قبولی نگاه داشت.
رئیس دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف، در پايان سخنان خود، پیرامون بودجه دانشکده برق گفت :متاسفانه بودجه حمایتی ما ۵۰ هزار دلار است که نسبت به سالهای گذشته بسیار کاهش چشمگیری داشته است.
گفتنی است، جشن شصتمین سالگرد تاسیس دانشکده مهندسی برق دانشگاه شریف، در بالاترین سطح علمی و فنی این دانشکده، روز پنجشنبه ۱ خرداد ماه ۱۴۰۴ با حضور مسئولان، اساتید و دانشجویان دانشگاه برگزار می شود.
خبرنگار: کوروش جم