دکتر رحیمیان در نشست خبری سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران: در کنار تندیس اگر بودجه تامین شود جشنواره ای را هم برای سال آینده برگزار خواهیم کرد
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران گفت: آیین اعطای تندیس ملی فداکاری نباید در حوزه دانشگاهی محدود شود؛ بلکه برنامه این است که در سطح غیر دانشگاهی هم توسعه یابد.
به گزارش خبرنگار سايت خبری اخبار کسب و کار، نشست خبری سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران، صبح امروز شنبه ۱۲ آبان ماه ۱۴۰۳، با حضور دکتر جمال رحیمیان رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران، دکتر عليرضا کلانتر مهرجردی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و جمعی از اصحاب رسانه، در سالن جلسات ساختمان ستاد سازمان جهاد دانشگاهی تهران برگزار شد.
دکتر جمال رحیمیان رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران
دکتر جمال رحیمیان، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران، در ابتدای این نشست خبری گفت: اقدامات مربوط به سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران در حالی برگزار میشود که در یک سال اخیر شاهد جنایات رژیم صهیونیست علیه غزه و فلسطین هستیم ولی کشورهای مدعی حقوق بشر هیچ اقدامی در این خصوص انجام نمیدهند.
وی به محتوای آیین اعطای تندیس ملی فداکاری پرداخت و گفت: امسال داوطلبان از طریق فضای مجازی درخواست خود را در حوزه فداکاری به دبیرخانه سازمان جهاد دانشگاهی ارسال کردند و پس از پایان زمان فراخوان اسامی فهرست بندی و در ۱۲ جلسه در کمیته بررسی شد.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران، برگزاری آیین اعطای تندیس ملی فداکاری را در ۱۲ دوره یادآور شد و گفت: تعداد کل برگزیدگان ١٢ دوره (از سال ۱۳۸۳ تا ١۴٠٢) ۵١٣ برگزیده و از این تعداد ۴٧۶ نفر دانشجو هستند. همچنین ٢۶٧ فرد و گروه برگزیده از دانشگاههای دولتی و ١٣٣ فرد و گروه برگزیده از دانشگاه آزاد بودند.
دکتر رحیمیان، تاکید کرد: اولین دوره آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان در سال ٨٣ و به منظور تقدیر از دانشجویانی انجام شد که در امداد رسانی فاجعه زلزله بم حضور داشتند.
وی درباره سیزدهمین دوره این آیین که سه شنبه پیشرو ۱۵ آبان و با پیام رئیسجمهور برگزار میشود، گفت: در این دوره ۴۱ برگزیده داریم که شامل ۳۳ دانشجو یا گروه دانشجویی و ٨ غیر دانشجو هستند، همچنین از ۳۳ دانشجو ۲۵ دانشجو از دانشگاه های دولتی و ۸ شخصیت فداکار از دانشگاه آزاد و از ٣٣ برگزیده ٢۴ برگزیده از رشته های غیر پزشکی و ٩ رشته پزشکی هستند. افزون بر این، از ۲۵ دانشجوی فداکار دانشگاه دولتی هفت نفر زن در قید حیات و ٢ شهیده فداکار و ۱۶دانشجو مرد هستند.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران، بیان داشت: یکی از برنامههای ویژه این آیین امضا لوح یادبودی مزین به شهید خدمت آیت الله سید ابراهیم رئیسی است که در حضور خانواده این شهید تجلیل میشود.
دکتر رحیمیان خاطرنشان کرد: در کنار تندیس اگر بودجه تامین شود جشنواره ای را برای سال آینده با همین محتوا برگزار خواهیم کرد. این فداکاری نباید در حوزه دانشگاهی محدود شود بلکه برنامه این است که در سطح غیر دانشگاهی توسعه یابد.
وی در خصوص اینکه آیا در این دوره از دانشجویان یا گروههای دانشجویی بینالمللی نیز تقدیر میشود، گفت: تعداد زیادی از انجمنهای دانشجویی فداکاری در آمریکا شناسایی شدند اما به دلیل مسائلی امنیتی که ممکن است مشکلاتی برای آنها ایجاد شود تصمیم گرفته شد آنها معرفی نشوند و فقط خانم عایشه نور که اصالت ترکیهای دارند اما تابعه امریکا هستند و برای دفاع از فلسطین به آنجا رفته و با تیر مستقیم ارتش اسرائیل به شهادت رسیدند معرفی و مورد تقدیر قرار میگیرند.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران، در پايان سخنان خود گفت: از آنجایی که همه افراد فداکار دانشجو نیستند، از دوره قبل اعلام کردیم هر نهادی میتواند شخصیت فداکار خود را معرفی کند که در این دوره هشت شخصیت فداکار غیردانشجو معرفی میشوند. همچنین در تلاش هستیم جشنواره بزرگ فداکاری را حداقل در پنج رشته ادبی و هنری طی سال آینده برگزار کنیم.
دکتر عليرضا کلانتر مهرجردی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی
دکتر عليرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، در در ادامه این نشست خبری گفت: در آستانه روز ۱۳ آبان قرار داریم و یکی از اتفاقات بعد از انقلاب بازسازی بهیاری دانشگاه ها بود که منجر به تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی و سازمان جهاد دانشگاهی شد.
وی افزود: جهاد دانشگاهی هم در اجرای برنامه های خود مبتنی بر اسناد بالادستی عمل می کند. فداکاری از ارزش های بالای دینی و ارزش انسانی است که در مجامع جهانی به آن پرداخته می شود. ما باید این نگاه را در مکاتب سیاسی دنبال کنیم که همان نگاه اسلام است. در نگاه اسلام ارزش های انسانی و دینی اجرا میشود و ما فداکاری را در مفهوم مکتبی و خاص می بینیم.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، اظهار داشت: سیزدهمین دوره برگزاری آیین تندیس فداکاری دانشجویان ایران به ابتکار جهاددانشگاهی و با همکاری سایر ذینفعان فرهنگی برگزار خواهد شد. محور اصلی این برنامه فرهنگی، برجستهسازی فداکاری و مفهوم ایثار بهعنوان یک ارزش مهم در دانشگاه و جامعه است. این ارزش از والاترین ارزشهای انسانی است که در دین و شریعت ما نیز بر آن تأکید مؤکد شده و همین امر، تفاوت میان مکاتب اسلام و لیبرالیسم و سوسیالیسم را آشکار میسازد.
دکتر کلانتر مهرجردی افزود: در نگاه لیبرالیستی، اصالت بر فرد و لذتجویی است و حتی اگر در برخی موارد جمع ارجحیت پیدا کند، به دلیل منافع حاصله است. در نگاه سوسیالیستی، اصالت بر جمع است و فرد معنایی ندارد که این نگاه افراطی، موجب تضاد اجتماعی میشود. نگاه اسلام، هم به فرد و هم به جمع اهمیت میدهد، اما با محوریت ارزشهای الهی و انسانی.
وی در ادامه تأکید کرد: معنا و مفهوم فداکاری به ترجیح دیگران بر خود اشاره دارد و در واقع به چشمپوشی از منافع فردی در راستای منافع جمعی میپردازد. اگر این نگاه بیشتر رواج یابد، فضای زیست مطلوب و متعالی بیشتری فراهم میشود و محیط و جهان به جایی زیباتر برای زندگی تبدیل خواهد شد.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، با اشاره به جنایات اخیر رژیم صهیونیستی بیان کرد: امروز با نادیده گرفتن این ارزشها در جهان، شاهد افزایش جنایات و ناامنی در نقاط مختلف هستیم. مصادیق این توحش را میتوان در تحولات اخیر منطقه و رویدادهای فلسطین و لبنان مشاهده کرد. اگرچه نهادها و سازمانهای بینالمللی با تکیه بر ارزشهای والایی تأسیس شدهاند، اما در عمل شاهد تفاسیر دوگانه در حفظ این ارزشها هستیم. با وجود تعرض رژیم صهیونیستی به جان و مال و زندگی میلیونها انسان و شهادت بیش از ۴۶ هزار نفر در غزه و فلسطین و صدها هزار مجروح و آواره، سازمان ملل واکنش عملی مثبتی نداشته است و نتیجه این چشمپوشی، ادامه جنایات این رژیم جعلی است.
دکتر کلانتر مهرجردی، گفت: معتقدم که ایران بهعنوان یک کشور اسلامی، از ابتدای انقلاب اسلامی همواره برای زنده نگه داشتن این ارزشها تلاش کرده و هزینه داده است و در حال و آینده نیز به این راه ادامه میدهد.
وی افزود: جهاددانشگاهی تا به حال ۱۲ دوره از آیین تندیس ملی فداکاری را برگزار کرده تا این ارزش والای انسانی را در فضای دانشگاه و جامعه بازتاب داده و گسترش دهد. به لحاظ شناسنامهای، این برنامه در سند دانشگاه اسلامی و در راهبرد ۱۳ بخش فرهنگی و تربیتی تعریف شده است.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، در پايان سخنان خود، با بیان اینکه ۹ سازمان در تندیس فداکاری همکاری خواهند داشت، گفت: مصادیق فداکاری در دوره سیزدهم مشخص شده تا این برنامه بتواند در معرفی الگوی فداکاری موفق عمل کند و تلنگری به فضای بیرحم و ضد انسانی منطقه باشد. امیدواریم با همکاری سایر نهادها، این برنامه در سالهای آتی با قوت و قدرت بیشتری برگزار شود و فرهنگ فداکاری را برجسته سازد.
بنا به این گزارش، در پایان نشست خبری، از پوستر سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری و سایت دبیرخانه تندیس رونمایی شد.
گفتنی است، سیزدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران، با هدف برپایی این آیین برای الگوی سازی جوانان، ترویج و گسترش فرهنگ ایثار، فداکاری و نوعدوستی بین جوانان به ویژه نسل دانشجو برگزار میشود.
خبرنگار: فاطمه داداشی