محاسبه ۱۴ متریک مهم برای سنجش تبلیغات آنلاین
تبلیغات آنلاین، راهی مؤثر برای دستیابی به مخاطبان هدف و تبدیل آنها به مشتریان است. اما چگونه میتوانید اطمینان حاصل کنید که کمپینهایتان به خوبی عمل میکنند و بودجهای که برای آنها در نظر گرفتهاید مناسب است یا نیاز به تغییر دارد؟ برای پاسخ به این سوالات، باید بر اساس هدفی که در نظر دارید، متریکهای مهم تبلیغات آنلاین خود را مشخص کنید و شاخصهای کلیدی عملکرد (KPI) را اندازهگیری و بررسی نمایید. این دادهها نشان میدهند که تبلیغات شما از نظر تعداد نمایشها، کلیکها، نرخ تبدیل، هزینه و سایر عوامل چگونه عمل میکنند.
در این مقاله، با مهمترین متریکها و KPI های تبلیغات آنلاین آشنا خواهید شد و یاد خواهید گرفت چگونه مواردی که برای اهداف شما اهمیت دارند را انتخاب و تجزیه و تحلیل نمایید.
متریکهای مهم در انواع تبلیغات آنلاین به شرح زیر است:
۱. تعداد نمایش/بازدید (Impressions):
این متریک برای انواع تبلیغات کلیکی در گوگل، تبلیغات نیتیو یا بنری درون سایت و تبلیغات در شبکههای اجتماعی استفاده میشود. تعداد نمایش یا بازدید نشان میدهد که تبلیغ شما چند بار به کاربران نمایش داده شده است. برای مثال، در تبلیغات گوگل، تبلیغ شما ممکن است در صفحه اول نتایج جستجو در گوگل یا در سایتهای همکار آن نمایش داده شود. در پلتفرمهای کلیکی مانند یکتانت یا تپسل، تبلیغ شما به صورت آگهی متنی یا بنر درون صفحات وب سایتها برای کاربران قابل مشاهده است.
با این حال، تعداد نمایش به تنهایی معیار مناسبی برای ارزیابی اثرگذاری تبلیغ شما نیست. به عبارت دیگر، فقط نشان میدهد که تبلیغ شما چند بار نمایش داده شده است ولی نمیتواند به تنهایی نشان دهنده اثربخشی آن باشد.
۲. تعداد کلیک (Clicks):
این متریک در تبلیغات کلیکی گوگل، تبلیغات نیتیو یا بنری درون سایت، و تبلیغات در شبکههای اجتماعی مورد استفاده قرار میگیرد. تعداد کلیکها نشان میدهد که چه تعداد کاربر بر روی تبلیغ شما کلیک کردهاند. با استفاده از Google Tag Manager و تنظیم رویدادهای مهمی مانند کلیک درون صفحات وب سایت، میتوانید رفتار کاربران در سایت را تجزیه و تحلیل کنید و بفهمید که چه مقدار از مخاطبان شما پیام تبلیغاتی شما را به درستی درک کرده و با آن تعامل داشتهاند.
۳. نرخ نمایش تبلیغ (Click Through Rate – CTR):
این متریک در تبلیغات کلیکی گوگل، تبلیغات نیتیو یا بنری درون سایت، و تبلیغات در شبکههای اجتماعی مورد استفاده قرار میگیرد. نرخ نمایش تبلیغ نشان میدهد که چه میزان از کاربرانی که تبلیغ شما برایشان نمایش داده شده است، بر روی آن کلیک کردهاند. این متریک به شما ایدهای از نسبت بین تعداد کلیکها و تعداد نمایشها میدهد و نشان میدهد که تبلیغ شما چقدر جذابیت برای کاربران داشته است. به طور کلی، نرخ نمایش تبلیغ بالاتر نشان دهنده جذابیت بیشتر تبلیغ شماست.
نرخ کلیک (Click Through Rate – CTR) مشخص میکند که از بین کاربرانی که تبلیغ شما برایشان نمایش داده شده است، چه تعداد نفر روی آن کلیک کردهاند. برای محاسبه این معیار از فرمول زیر استفاده میشود:
همانطور که قبلاً اشاره شد، فقط داشتن آمار تعداد کلیکها و نمایشها نمیتواند به تنهایی معیاری برای ارزیابی تأثیرگذاری تبلیغات شما باشد. با اما محاسبه این نسبت، شما میتوانید نگاهی به میزان جذابیت و کارآمدی تبلیغات خود داشته باشید و آن را بهبود بخشید.
۴. هزینه برای هر ۱۰۰۰ نمایش (Cost Per Mile – CPM):
این معیار برای تبلیغات در پلتفرمهایی مانند یوتیوب، آپارات و ویدئو مارکتینگ استفاده میشود. CPM نشان میدهد که چه مقدار هزینه برای هر هزار بار نمایش تبلیغ شما پرداخت میشود. به عبارت دیگر، مشخص میکند که هر هزار نمایش تبلیغ شما به چه هزینهای برمیخورد.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ویدیو مارکتینگ، این مطلب را از دست ندهید: “ویدیو مارکتینگ چیست؟”
۵. تبدیل و نرخ تبدیل (Conversion Rate – CR):
این معیار مناسب برای انواع تبلیغات کلیکی گوگل، تبلیغات نیتیو یا بنری درون سایت، و تبلیغات در شبکههای اجتماعی استفاده میشود. تبدیل یا کانورژن به واقع انجام یک اقدام کامل است که از سمت کاربران مورد انتظار ما میباشد. بعد از تعیین هدف کمپین و اجرای آن، در زمان تجزیه و تحلیل کمپین، بررسی میشود که چه تعداد از کاربرانی که تبلیغ را دیدهاند، به اقدام مورد انتظار رسیدهاند. سپس نرخ تبدیل با استفاده از فرمول زیر محاسبه میشود:
۶. هزینه به ازای هر کلیک (Cost Per Click – CPC):
این معیار مناسب برای انواع تبلیغات کلیکی گوگل، تبلیغات نیتیو یا بنری درون سایت، و تبلیغات در شبکههای اجتماعی استفاده میشود. هزینه به ازای هر کلیک نشان میدهد که برای هر باری که یک کاربر روی تبلیغ شما کلیک میکند (تبلیغات پرداخت بر اساس کلیک – PPC)، چه مقدار هزینه پرداخت میکنید.
۷. هزینه به ازای هر اقدام (Cost Per Action – CPA):
این معیار مناسب برای انواع تبلیغات کلیکی گوگل، تبلیغات نیتیو یا بنری درون سایت، و تبلیغات در شبکههای اجتماعی استفاده میشود. هزینه به ازای هر اقدام نشان میدهد که برای هر اقدام موفقی که توسط کاربر انجام میشود، چه مقدار هزینه نهایی پرداخت میکنید.
۸. هزینه به ازای هر تبدیل (Cost Per Conversion – CPC):
این معیار مناسب برای انواع تبلیغات کلیکی گوگل، تبلیغات نیتیو یا بنری درون سایت و تبلیغات در شبکههای اجتماعی استفاده میشود. بعد از اجرای کمپین، در هنگام بررسی تعداد تبدیلها، شما میتوانید هزینه تبدیل در هر مرحله از کمپین را با تقسیم هزینه کل تا آن مرحله بر تعداد تبدیلهای صورت گرفته محاسبه کنید. همچنین، برای تعیین هزینه تبدیل مورد انتظار و هزینه نهایی کمپین، کافیست هزینه کل کمپین را بر تعداد کل تبدیلها تقسیم کنید.
۹. میانگین ارزش سفارش (Average Order Value – AOV):
این معیار مناسب برای کسبوکارهای حوزهی ایکامرس و خدمات استفاده میشود، و نیز مناسب برای انواع تبلیغات کلیکی گوگل، تبلیغات نیتیو یا بنری درون سایت، و تبلیغات در شبکههای اجتماعی است.
میانگین ارزش سفارش نسبت کل فروش به تعداد سفارشات را نشان میدهد. این معیار به شما کمک میکند تا فعالیتهای بازاریابی آنلاین و استراتژی قیمتگذاری خود را ارزیابی کنید و همچنین بر اساس این معیار مشتریان خود را سگمنته کنید. به عبارت دیگر، با محاسبه میانگین ارزش سفارش، شما میتوانید متوجه شوید که هر سفارش معمولاً چه مقدار درآمد به شما میرساند و بر این اساس تصمیمگیری کنید.
۱۰. ارزش طول عمر مشتری (Lifetime Value – LTV):
این معیار مناسب برای کسب و کارهای حوزه خدمات و اپلیکیشنها استفاده میشود.
ارزش طول عمر مشتری به واقع مقدار کلی است که یک مشتری در طول مدت زمانی که از محصولات یا خدمات شما استفاده میکند، پرداخت میکند. این معیار معمولاً با استفاده از فرمول زیر محاسبه میشود:
ارزش طول عمر مشتری = میانگین درآمدی که هر مشتری بدست میآورد × مدت زمانی که مشتری با شما همکاری دارد
با محاسبه ارزش طول عمر مشتری، شما قادر خواهید بود به طور دقیقتر ارزیابی کنید که هر مشتری چه مقدار درآمد به شما میرساند و بر این اساس استراتژیهای مناسبی را برای جذب و نگهداشت مشتریان ابداع نمایید.
بر اساس نوع کسب و کار و هدفی که دارید، بررسی دادههای زیر میتواند ارزش طول عمر مشتریان شما را مشخص کند:
۱. بازدید از صفحات اپلیکیشن به ازای هر کاربر (Appviews Per User): نشان میدهد چند بار هر کاربر به صفحات اپلیکیشن شما دسترسی دارد.
۲. یک اقدام موفق به ازای هر کاربر (Goal Completions Per User): نشان میدهد چند بار هر کاربر برای رسیدن به هدف مورد نظر با موفقیت عمل کرده است.
۳. بازدید از صفحات سایت یا لندینگ به ازای هر کاربر (Pageviews Per User): نشان میدهد چند بار هر کاربر به صفحات سایت یا لندینگ شما دسترسی دارد.
۴. سود بدست آمده در مدت زمان مشخص به ازای هر کاربر (Revenue Per User یا ARPU): نشان میدهد میزان سودی که در طول یک مدت زمان مشخص از هر کاربر بدست میآید.
۵. مدت زمان هر سشن به ازای کاربر (Session Duration Per User): نشان میدهد مدت زمانی که هر کاربر در هر سشن در وبسایت یا اپلیکیشن شما سپری میکند.
۶. تعداد سشن به ازای هر کاربر (Sessions Per User): نشان میدهد چند سشن هر کاربر در وبسایت یا اپلیکیشن شما دارد.
۷. تعداد تراکنشها به ازای هر کاربر (Transactions Per User): نشان میدهد چند بار هر کاربر تراکنش انجام میدهد.
۱۱. هزینه جذب مشتری (Customer Acquisition Cost – CAC):
این معیار مناسب برای انواع تبلیغات کلیکی گوگل، تبلیغات درون سایت به صورت نیتیو یا بنری، و تبلیغات در شبکههای اجتماعی استفاده میشود.
هزینه جذب مشتری شامل تمام هزینههایی است که در یک دوره زمانی مشخص برای جذب و تبدیل یک کاربر به لید یا مشتری صرف میشود. این هزینهها شامل هزینههای تبلیغات، بازاریابی و فعالیتهای مرتبط با جذب مشتری میشود.
تحلیل متریکهای مهم تبلیغات آنلاین چه فایدهای دارد؟
بررسی متریکهای مهم به شما کمک میکند تا به پاسخی قابل اعتماد برای سوالی که “بازده سرمایه مناسب برای تبلیغات آنلاین کسب و کار من چیست؟” برسید. با نظارت مداوم بر این معیارها، قادر خواهید بود بفهمید کدام تبلیغات باید متوقف شوند یا تغییر کنند. در صورت لزوم، میتوانید تغییراتی در برنامه تخصیص بودجه به کانالهای مختلف ایجاد کنید و همچنین هزاران پارامتر دیگر را که میتواند بسته به نوع کانال انتخابی و پلتفرم مورد نظر، بهینه سازی نماید. دادههای قابل سنجش و متریکهای بالا به شما این امکان را میدهد تا مشخص کنید آیا بازگشت سرمایه از تبلیغات شما با رقبای خود در صنعت برابر است یا خیر.