» مطالب » اخبار کسب و کار » بازاریابی دیجیتال » ویدئو مارکتینگ چیست و به چه دردی می خورد ؟
ویدئو مارکتینگ
بازاریابی دیجیتال

ویدئو مارکتینگ چیست و به چه دردی می خورد ؟

آذر 12, 1402 40189

اگر یک تصویر بتواند هزار کلمه را بیان کند، پس چه ارزشی در ویدیو وجود دارد؟ ما اعتقاد داریم که ارزش یک ویدیو میلیون‌ها کلمه است. ویدیو مارکتینگ، یا همان بازاریابی ویدیویی، یکی از روش‌های بازاریابی است که روز به روز پیشرفت کرده و قدرتمندتر می‌شود. این پیشرفت به قدرت روزافزون پلتفرم‌های ویدیویی بستگی دارد. در حال حاضر، یوتیوب دومین وبسایت پربازدید جهان است و هر دقیقه بیش از ۵۰۰ ساعت ویدیو یونیک در آن آپلود می‌شود. با افزایش سرعت اینترنت در سراسر جهان و عبور از دوران دایل‌آپ، محتوای ویدیوی آنلاین به یکی از محبوب‌ترین سرگرمی‌ها در جهان تبدیل شده است. به طور متوسط، مردم هفته‌ای حدود ۱۶ ساعت ویدیو آنلاین را تماشا می‌کنند که در این دنیای پرمشغله، یک عدد قابل توجه است. می‌توان گفت که دوران ایستگاه‌های تلویزیونی به پایان می‌رسد و ما از آخرین نسل افرادی هستیم که تلویزیون را می‌بینیم. با گسترش دسترسی به اینترنت و سرویس‌های آنلاین ویدیویی مانند نتفلیکس و هولو، بخش قابل توجهی از زمانی که مردم صرف تماشای تلویزیون می‌کردند، را از آن‌ها سلب کردند. اما چگونه این سرویس‌ها شکل گرفتند؟ با ما همراه باشید تا به طور عمیق‌تری به دنیای ویدیو مارکتینگ نگاهی بیندازیم و با پتانسیل جذاب آن آشنا شویم.

ویدیو مارکتینگ از کجا شروع شد

همانطور که اشاره شد، محتوای ویدیوی آنلاین طرفداران زیادی دارد، اما ایستگاه‌های تلویزیونی همچنان مخاطبان خود را دارند و هنوز به عنوان مادر ویدیوهای آنلاین شناخته می‌شوند. اولین تبلیغ تلویزیونی در سال ۱۹۴۱ توسط کمپانی Bulova در یکی از شبکه‌های نیویورک صورت گرفت. پس از آمتأسفانه، ظاهراً متن شما به طور ناقص پایان یافته است. لطفاً متن خود را ادامه دهید تا بتوانم به شما کمک کنم.

ویدئو مارکتینگ یک روش بازاریابی است که با استفاده از محتوای ویدیویی، هدف‌هایی مانند جذب مخاطبان، برند سازی و فروش را دنبال می‌کند. این روش با توجه به علاقه بسیاری از مردم به محتوای بصری، به یکی از ابزارهای قدرتمند در بازاریابی دیجیتال تبدیل شده است و کسب و کارها نیازمند استفاده از آن برای پیشرفت و توسعه خود هستند.

شناخت مخاطب، اولین قدم در ویدئو مارکتینگ است. همیشه برای یک بازاریاب، سوال “مخاطب من کیست؟” بسیار مهم است و اگر به آن پاسخ ندهد، ممکن است بودجه‌اش به هدر برود. در سال‌های اخیر، اهمیت تدوین پرسونا، به خصوص در اکوسیستم استارتاپی تهران و شهرهای دیگر، به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است و بسیاری از افراد یک پرسونا برای خودشان در نظر می‌گیرند. اما پرسونا هرچند که اهمیت زیادی دارد، ممکن است در مورد مخاطبان تلفیقی باشد. ساختن پرسونا، در واقع قدم اول در شناخت مخاطب است و سفر به شناخت مخاطب تازه آغاز می‌شود. این فرآیند برای کسب و کارها با آزمون و خطا و تحلیل داده‌ها شکل می‌گیرد، اما در ویدئو مارکتینگ، آزمون و خطا هزینه‌بر است. هنگامی که به کاوه، یک ویدیومارکتر، مراجعه کردم، او درباره موارد جالبی صحبت کرد که در ویدئو مارکتینگ تأثیرگذار هستند. این عوامل شامل چهره، اتمسفر، نور، صدا، لحن صدا، جنسیت گوینده، کلمات، سرعت گوینده و ده‌ها عامل دیگر هستند که یک ویدیو خوب را از یک ویدیو بد در ویدئو مارکتینگ تمیز می‌کنند. بنابراین، عمق‌یابی در شناخت مخاطب یک عامل مهم در ایجاد یک کمپین موفق در ویدئو مارکتینگ است.

 

از طریق این ویدیوها می‌توانید با مخاطبان خود در مورد محصول یا خدمت خود بیشتر آشنا شوید و آن‌ها را متقاعد کنید که نیاز به آن دارند. برخی از ویدیوهای توضیحی بر روی نقطه درد مشتری تمرکز می‌کنند، به این معنی که به مشکلی که مخاطبان در فرایند زندگی خود دارند، توجه می‌کنند و محصول یا خدمت خود را به عنوان راه‌حل ارائه می‌دهند.

۵ – ویدیوهای شهادت‌نامه و نظرسنجی
ویدیوهای شهادت‌نامه و نظرسنجی در واقع شواهد و تجربیات مشتریان قبلی را در مورد محصول یا خدمت شما به نمایش می‌گذارند. این نوع ویدیوها به مخاطبان کمک می‌کنند تا اعتماد بیشتری به محصول یا خدمت شما پیدا کنند و تصمیم به خرید بگیرند. ویدیویی که شهادت‌نامه‌ها و نظرات مشتریان را در مورد یک کتاب فروشی آنلاین به نمایش می‌گذارد.

۶ – ویدیوهای اجتماعی و طنز
ویدیوهای اجتماعی و طنز معمولا با هدف سرگرم کردن و جذب توجه مخاطبان ساخته می‌شوند. این نوع ویدیوها می‌توانند برند شما را به طور غیرمستقیم تبلیغ کنند و در عین حال باعث خنده و سرگرمی مخاطبان شوند. ویدیویی که برند شرکتی را در قالب یک فیلم طنز به نمایش می‌گذارد.

۷ – ویدیوهای انیمیشن
ویدیوهای انیمیشن به وسیله تصاویر متحرک و شخصیت‌های انیمیشنی محتوای جذابی را به مخاطبان ارائه می‌دهند. این نوع ویدیوها به خاطر جذابیت بصری و استفاده از انیمیشن‌های جذاب، توانسته‌اند بسیاری را به خود جلب کنند. ویدیویی که با استفاده از انیمیشن اطلاعاتی در مورد یک خدمت فناوری اطلاعاتی را ارائه می‌دهد.

این‌ها تنها چند نمونه از انواع ویدیوهایانواع ویدیو مارکتینگ را بازنویسی کرده‌ام:

ویدیو مارکتینگ، عبارتی است که به طور کلی انواع مختلفی از ویدیوها را شامل می‌شود که به منظور تبلیغ، برندسازی، آموزش و معرفی محصولات استفاده می‌شوند. در واقع، با استفاده از ویدیو می‌توانید به طور موثری محصولات، برندها و خدمات کسب‌وکار خود را به مخاطبان معرفی کنید و آن‌ها را به عملکرد ویدیو مارکتینگ متوجه سازید.

۱- ویدیوهای تبلیغاتی:
ویدیوهای تبلیغاتی به منظور آگاه‌سازی و جلب توجه مخاطبان درباره یک محصول یا خدمت خاص ساخته می‌شوند. این نوع ویدیوها معمولاً در تلویزیون یا پلتفرم‌های ویدئویی آنلاین نمایش داده می‌شوند. به عنوان مثال، می‌توانید ویدیوی تبلیغاتی قرعه‌کشی پنیر آنه را در VOD کافه بازار مشاهده کنید.

۲- ویدیوهای برندینگ:
ویدیوهای برندینگ به عنوان بخشی از کمپین‌های تبلیغاتی بزرگ ساخته می‌شوند تا برند، اهداف و خدمات خود را به مخاطبان نشان دهند و برند را در ذهن مخاطبان جا بیاندازند. هدف اصلی این ویدیوها، ایجاد آگاهی درباره برند برای جذب مخاطبان هدف است. به عنوان مثال، ویدیوی برندینگ تپسی که به منظور ری‌برندینگ تپسی منتشر شده است.

۳- ویدیوهای آموزشی، دمو و معرفی محصول:
ویدیوهای آموزشی می‌توانند به عنوان یک روش برای آشنایی مخاطبان با محصول شما مورد استفاده قرار گیرند، به ویژه اگر محصولی جدید و منحصربه‌فرد را ارائه می‌دهید. این ویدیوها به مخاطبان نشان می‌دهند که محصول شما چه مشکلاتی را حل می‌کند و با کسب‌وکار شما بهتر آشنا می‌شوند. همچنین، به ایجاد اعتماد نیز کمک می‌کنند. به عنوان مثال، ویدیوی نحوه کار با پنل کارگزاری آگاه را به عنوان مثال آورده‌ایم.

ویدیوهای تستیمونیال

ویدیوهای تستیمونیال و توصیه‌ای ما به مخاطبان شما نشان می‌دهند که محصول شما چه مشکلی را رفع می‌کند. یکی از بهترین روش‌ها برای ارائه این موضوع به مخاطبان، استفاده از مشتریانی است که از محصول شما استفاده کرده و راضی هستند. در ویدیوهای تستیمونیال وندار، مشتریان ما درباره تجربه خوب خود از خدمات وندار صحبت می‌کنند.

هر نوع ویدیو در کدام بخش از فروش قرار می‌گیرد؟

ویدیومارکتینگ همان استفاده از محتوا برای بازاریابی است، اما در قالب ویدیو. بنابراین، برای هر نوع ویدیو باید بدانیم که چه ارزشی را برای ما ایجاد می‌کند و در کدام مرحله فروش قرار می‌گیرد، همانند سایر زیرمجموعه‌های بازاریابی محتوایی. فروش در قالب یک قیف سه مرحله‌ای قرار می‌گیرد:

انواع ویدیوها در فروش

انواع قالب‌های ویدئومارکتینگ:
۱. ویدیو مصاحبه
۲. ویدیو رویداد – وبینار
۳. ویدیو لایو و پخش زنده
۴. موشن‌گرافیک و انیمیشن
۵. استاپ موشن
۶. ویدیوهای ۳۶۰ درجه
۷. واقعیت افزوده
۸. ویدیوهای تولیدی-تبلیغاتی

چه تفاوتی بین ویدئومارکتینگ و تبلیغات ویدیویی وجود دارد؟

می‌توان گفت که این دو روش در زمینه‌های مختلفی تفاوت دارند، اما در بسیاری از جوانب با یکدیگر مشترک هستند. اگر به طور دقیق‌تر به موضوع نگاه کنیم، این دو روش از نظر استراتژی، هدف‌گذاری و هزینه تفاوت‌هایی دارند. تبلیغات ویدئویی، که یکی از انواع تبلیغات آنلاین است، علاوه بر هزینه ساخت، هزینه‌های توزیع در شبکه‌های تبلیغاتی نیز دارد. اما ویدئومارکتینگ تنها با انتشار در رسانه‌های خود کسب‌وکار انجام می‌شود. علاوبرای هر نوع ویدیو، بسته به محتوا و هدف شما، می‌توانید آن را در مراحل مختلف فروش استفاده کنید. در زیر، برخی از انواع ویدیوها و مراحل فروش مرتبط با آنها آمده است:

1. ویدیو معرفی محصول: این نوع ویدیو در مرحله آگاهی و جذب مشتریان مفید است. شما می‌توانید مزایا، ویژگی‌ها و کاربردهای محصول خود را به صورت جذاب و قابل فهمی در این ویدیو معرفی کنید.

2. ویدیو توضیحات محصول: در این نوع ویدیو، می‌توانید به صورت مفصل و دقیق‌تر درباره محصول خود صحبت کنید. این ویدیو در مرحله ارزیابی و تصمیم‌گیری مشتریان مفید است و آنها را در فرآیند تصمیم‌گیری کمک می‌کند.

3. ویدیو تستیمونیال: استفاده از تجربه مشتریان و نظرات آنها درباره محصول شما در مرحله اعتمادسازی بسیار موثر است. در این ویدیوها، مشتریان واقعی می‌توانند درباره تجربه و نتایج مثبتی که با استفاده از محصول شما به دست آورده‌اند، صحبت کنند.

4. ویدیو آموزشی: این نوع ویدیوها در مرحله استفاده از محصول مفید هستند. شما می‌توانید به مشتریان نحوه استفاده از محصول، راهنمایی‌های کاربردی و نکات مهم را در این ویدیوها آموزش دهید.

5. ویدیوهای مقایسه: در صورتی که محصول شما رقیبی دارد، ویدیوهای مقایسه بین محصول شما و رقیب می‌توانند در مرحله مقایسه و انتخاب مشتریان مفید باشند. در این ویدیوها، مزایا و نقاط قوت محصول شما نسبت به رقیب معرفی می‌شوند.

6. ویدیوهای نحوه استفاده و نصب: اگر محصول شما نیاز به نصب یا راه‌اندازی دارد، ویدیوهایی که نحوه استفاده و نصب محصول را نشان می‌دهند، در این مرحله مفید هستند.

7. ویدیوهای پشت صحنه: این نوع ویدیوها می‌توانند به مشتریان نشان دهند که چگونه محصول شما تولید می‌شود و فرایند ساخت آن چگونه است.

 

اهمیت و مزایای ویدئو مارکتینگ

۱ – افزایش کانورژنسیون ریت با ویدئو
به گفته هاب اسپات، اضافه کردن ویدئوی مناسب به صفحه فرود، می‌تواند باعث افزایش تا ۸۰ درصدی کانورژنسیون ریت شود. تماشای یک معرفی محصول در صفحه فرود، تاثیر قابل توجهی بر تصمیم مخاطب دارد و ممکن است بازدیدکنندگان را به سرنخ تبدیل کند و حتی آنها را به خریداران تبدیل کند. انتقال درست احساسات از طریق ویدئو، بسیار قدرتمند است و در مقابل متن، که چالش‌های خود را در این زمینه دارد، موثرتر عمل می‌کند.

۲ – ویدئو، محتوای عالی برای کمپین‌های ایمیل مارکتینگ
صندوق ایمیل همه ما با ایمیل‌های فراوانی پر است و افزایش نرخ باز شدن ایمیل‌ها چالشی است. استفاده از عبارت “ویدئو” در عنوان ایمیل، می‌تواند نرخ باز شدن ایمیل را افزایش داده و نرخ آنسابسکرایب را کاهش دهد. بیشتر مواقع، افراد تمایل بیشتری به تماشای ویدئو دارند نسبت به خواندن یک متن طولانی، بنابراین ویدئو راهکاری مناسب برای تمایز و رقابت با رقبای ایمیل مارکتینگ است.

۳ – موتورهای جستجو عاشق ویدئو هستند
موتورهای جستجو به دنبال محتوایی هستند که کاربران را جذب کند. هیچ چیزی بیشتر از ویدئو نمی‌تواند کاربر را در صفحه نگه دارد و به خود جلب کند. علاوه بر این، یوتیوب دومین وبسایت با بازدید بالا در جهان است. اگر ویدئوی خود را علاوه بر سایت، در یوتیوب نیز بارگذاری کنید، احتمال دیده شدن شما افزایش می‌یابد. همچنین، اگر ویدئو را در شبکه‌های اجتماعی تبلیغ کنید، می‌توانید به راحتی پیشرفت خوبی را مشاهده کنید و احتمال دیده شدن شما افزایش می‌یابد.

۴ – ویدئو، اعتماد و اعتبار را ایجاد می‌کند
با تماشای ویدئوهای شما، بازددیدکنندگان به شما متصل می‌شوند و اعتمادشان به برند شما افزایش می‌یابد. به عنوان مثال، آنباکسینگ و تست ضربه موبایل از نمونه‌های شناخته شده‌ای در این زمینه هستند. در نتیجه، ویدئو یک راه عالی برای ساخت شخصیت برند کسب و کار شماست. ۹۰ درصد کاربران اعلام کرده‌اند که ویدئو برای تصمیم‌گیری درباره محصولات بسیار مؤثر است. بدین ترتیب، با داشتن ویدئوهای با کیفیت بیشتر برای آموزش و آگاه‌سازی مشتریانتان، اعتماد بین شما و مشتریانتان تقویت می‌شود و این اعتماد به فروش تبدیل می‌شود.

نمونه ویدئو مارکتینگ

 

بگذارید در اینجا به شما توضیح دهم که در دنیای امروز، ویدیوها در شبکه‌های اجتماعی بسیار محبوب هستند و ۹۲ درصد کاربران موبایل ویدیوهای مورد علاقه خود را با دوستانشان به اشتراک می‌گذارند. این یک فرصت عالی است تا شما به عنوان یک کسب و کار یا برند، خلاقیت و جذابیت خود را به نمایش بگذارید و با استفاده از جریان علایق کاربران، موفق شوید.

همچنین با استفاده از ویدیو، می‌توانید برند یا محصول خود را به بهترین شکل ممکن معرفی کنید، به ویژه اگر محصولی پیچیده دارید. اینکه ویدیوها در مارکتینگ اهداف مختلفی را دنبال کنند، امری معمول است و بستگی به نوع و اهداف کسب و کار شما دارد.

ویدیوها در حقیقت می‌توانند به شما در این موارد کمک کنند:
۱. افزایش نرخ تبدیل در صفحه‌های فرود: با استفاده از ویدیوها، می‌توانید نرخ تبدیل در صفحات فروش خود را افزایش دهید.
۲. جلب توجه مخاطبان به محتوا و پیام شما: ویدیوها می‌توانند به شما کمک کنند تا مخاطبان بیشتری به محتوا و پیام شما توجه کنند.
۳. بهبود رتبه‌بندی در موتورهای جستجو: ویدیوها می‌توانند به شما کمک کنند تا در رتبه‌بندی گوگل بهتر عمل کنید.
۴. ایجاد حضور قوی در ذهن مخاطب: با استفاده از ویدیوها، می‌توانید در ذهن مخاطبان حضور قوی‌ای داشته باشید.
۵. مشارکت و تعامل مخاطبان در شبکه‌های اجتماعی: ویدیوها می‌توانند باعث شود که مخاطبان بیشتر در شبکه‌های اجتماعی با شما مشارکت کنند و تعامل داشته باشند.
۶. افزایش آگاهی از برند و محصولات جدید: ویدیوها می‌توانند به شما کمک کنند تا آگاهی کاربران را درباره برند و محصولات جدیدتان افزایش دهید.
۷. کاهش هزینه تولید محتوا: و البته با استفاده از ویدیوها، می‌توانید هزینه تولید محتوا را کاهش دهید.

استراتژی بازاربرای توسعه استراتژی بازاریابی با استفاده از ویدیوها، می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

1. تعیین هدف: مشخص کنید که هدف شما از استفاده از ویدیو چیست؟ آیا می‌خواهید نرخ تبدیل را افزایش دهید؟ آیا می‌خواهید برند خود را معرفی کنید؟ یا شاید بخواهید مشارکت مخاطبان را در شبکه‌های اجتماعی افزایش دهید؟ با تعیین هدف واضح، می‌توانید استراتژی مناسبی را انتخاب کنید.

2. تحقیق در مورد مخاطبان: بررسی کنید که کدام گروه هدف احتمالاً به ویدیوهای شما علاقه‌مند هستند و در کدام شبکه‌های اجتماعی فعالیت می‌کنند. با شناخت دقیق از مخاطبان، می‌توانید محتوا و سبک ویدیوهای خود را برای جذب آن‌ها بهینه‌سازی کنید.

3. ایجاد محتوا: برنامه‌ریزی کنید که چه نوع ویدیوهایی می‌خواهید ایجاد کنید. می‌توانید از ویدیوهای تبلیغاتی، آموزشی، تفریحی، پشت صحنه و… استفاده کنید. همچنین، بهینه‌سازی محتوای ویدیوها برای رتبه‌بندی در موتورهای جستجو را در نظر بگیرید. مطمئن شوید که ویدیوها شامل محتوای ارزشمند، جذاب و قابل به اشتراک گذاری هستند.

4. انتشار و انتخاب پلتفرم: ویدیوهای خود را در پلتفرم‌هایی مانند یوتیوب، اینستاگرام، فیسبوک و توییتر منتشر کنید. انتخاب پلتفرم‌های مناسب بر اساس مخاطبان هدف و نوع محتوا بسیار مهم است.

5. بهینه‌سازی برای به اشتراک گذاری: مطمئن شوید که ویدیوهای شما به آسانی قابل به اشتراک گذاری هستند. اضافه کردن دکمه‌های به اشتراک گذاری در ویدیوها و ارائه انگیزه‌هایی برای به اشتراک گذاری می‌تواند کمک کننده باشد.

6. تعامل با مخاطبان: پس از انتشار ویدیوها، با مخاطبان در شبکه‌های اجتماعی در ارتباط باشید.

 

در دنیای ویدیو مارکتینگ، آمار جذابی وجود دارد:

– روزانه، کاربران حدود ۱۲ دقیقه و ۴۳ ثانیه از وقت خود را در یوتوب صرف می‌کنند.
– بازاریابی روی یوتوب در سال گذشته با ۷۰ درصد رشد، سریعترین رشد را در بین بازارها داشته است، که به صفحه تلویزیون‌ها تعلق دارد.
– حدود ۷۰ درصد ترافیک یوتوب، ناشی از الگوریتم هوشمند آن است.
– ۶۲ درصد کسب و کارها از یوتوب برای انتشار محتوای ویدیویی استفاده می‌کنند.
– ۹۰ درصد کاربران از طریق یوتوب برند یا محصول جدیدی را کشف می‌کنند.
– ۹۲ درصد بازاریابان اعتقاد دارند ویدیو نقش مهمی در استراتژی آن‌ها دارد.
– ۹۲ درصد ویدیومارکترها تأیید می‌کنند که سطح رقابت در سال گذشته افزایش یافته است.
– ۵۹ درصد بازاریابان قصد دارند در سال ۲۰۲۰ به بازاریابی ویدیویی بپردازند.
– ۵۴ درصد فروشندگان ویدیو، ویدیو را نسبت به سایر قالب‌های محتوایی ترجیح می‌دهند.
– تبلیغات ویدیویی در مرحله کشف برند و خرید محصول اولین انتخاب است.
– میانگین طول ویدیوهای کسب و کار در یوتوب ۴.۰۷ دقیقه است.
– بیش از ۵۰ درصد خریداران می‌پذیرند که ویدیوهای آنلاین به آن‌ها در تصمیم‌گیری برای خرید کمک می‌کند.

همچنین، می‌توانید یک نمونه موفق از ویدیومارکتینگ را بررسی کنید. در این ویدیو، یک آتش‌نشان با یک دوربین GoPro وارد خانه‌ای در حال سوختن می‌شود. او یک گربه کوچک را که در تنفس دود دچار مشکل است، پیدا می‌کند و با استفاده از اکسیژن و آب، گربه را به زندگی بازمی‌گرداند. سپس آتش‌نشانان گربه را به منطقه امن منتقل می‌کنند و ویدیو به پایان می‌رسد. این ویدیو احساسی توانسته است یک کمپین وایرالبسیار عالی! به نظر می‌رسد شما تمام اطلاعات موجود در متن را به طور کامل و روان بازنویسی کرده‌اید.

به این نوشته امتیاز بدهید!

Avatar

خبرنگار کسب و کار

عاشق دنیای مارکتینگ در اینترنت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×