» مطالب » تکنولوژی » اخبار فناوری » AMM یا بازارساز خودکار چیست؟
AMM یا بازارساز خودکار چیست؟
اخبار فناوری

AMM یا بازارساز خودکار چیست؟

دی 1, 1402 30170

امور مالی غیرمتمرکز یا دی‌فای (DeFi) سبب تغییرات بزرگی در فرایند خرید و فروش رمزارزها شده است. یکی از روش‌های اساسی این تغییرات، استفاده از مفهوم بازارساز خودکار (Automated Market Maker یا AMM) است. حتی اگر برخی از سرمایه‌گذاران با این اصطلاح آشنا نباشند، AMMها نقش مهمی در تضمین نقدینگی در صرافی‌های غیرمتمرکز ایفا می‌کنند.

حالا که با مفهوم بازارساز در بازارهای سنتی آشنا شدیم، به مفهوم بازارساز خودکار (AMM) و نقش آن در امور مالی غیرمتمرکز یا دی‌فای (DeFi) بپردازیم.

AMM یک مدل جدید در دنیای مالی دیجیتال است که بدون نیاز به شخص ثالث، خریداران و فروشندگان را به هم متصل می‌کند. در AMM، نقدینگی توسط افراد جامعه تأمین می‌شود و نیازی به وابستگی به مؤسسات مالی نیست. AMM از الگوریتم‌های خاصی برای مدیریت ترتیبات خرید و فروش استفاده می‌کند و تعادل در بازار را ایجاد می‌کند.

یکی از مهمترین ویژگی‌های AMM، امکان تبدیل دارایی‌های دیجیتال به یکدیگر بدون نیاز به واسطه سنتی است. AMM در اکثر مواقع در صورتی که نقدینگی کافی وجود داشته باشد، انحراف قیمت (Slippage) را به حداقل می‌رساند و به کاربران این امکان را می‌دهد تا به صورت مستقیم با یکدیگر معامله کنند.

بازارسازهای خودکار (AMM) نقش بسیار مهمی در امور مالی غیرمتمرکز یا دی‌فای ایفا می‌کنند. نقدینگی، به میزان وجود منابع مالی در یک بازار، اهمیت دارد. یک رمزارز با نقدینگی کافی می‌تواند به راحتی با قیمت مناسب در بازار خرید و فروش شود. اگر نقدینگی کم باشد، ارزش رمزارز ممکن است کاهش یابد و معامله با آن مشکل شود.

بازارسازهای خودکار نقش مهمی در تسهیل معاملات بین خریداران و فروشندگان دارند. این سیستم‌ها از الگوریتم‌های خاصی استفاده می‌کنند تا برخی از امور مالی را به صورت خودکار انجام دهند. به عبارت ساده، AMM به کاربران این امکان را می‌دهند تا بدون نیاز به واسطه سنتی، معاملات خود را انجام دهند. این امر به بازار آلت‌کوین که شامل توکن‌های آلت‌کوین با نقدینگی پایین است، اهمیت زیادی می‌دهد. AMM به کاربران این امکان را می‌دهد که به صورت مستقیم با یکدیگر معامله کنند و از قیمت‌های مناسب‌تری بهره‌مند شوند، بدون نیاز به وابستگی به مؤسسات مالی سنتی.

بازارسازهای خودکار، هرچند که فرآیند معاملات را به صورت خودکار انجام می‌دهند، اما برای کارکرد بهتر خود به منابع مالی یا ذخایر نقدینگی نیاز دارند. ذخایر نقدینگی مجموعه‌ای از رمزارزهاست که برای انجام معاملات آینده به‌کار می‌روند. افرادی که در این مجموعه‌ها سرمایه گذاری می‌کنند، به عنوان فراهم‌کنندگان نقدینگی شناخته می‌شوند.

بازارسازهای خودکار از نوآوری‌های مهم دنیای دی‌فای هستند، زیرا بدون آنها صرافی‌های غیرمتمرکز وجود نداشته و معامله‌گران رمزارز نیازمند وابستگی به صرافی‌های متمرکز و واسطه بودند. با این حال، بازارسازهای خودکار هنوز در مراحل ابتدایی توسعه قرار دارند.

به این نوشته امتیاز بدهید!

Avatar

نویسنده سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×